BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

2. Hafta

11

Oca

Türkiye’nin Afrika Politikası: Fırsatlar ve Açmazlar

Kani Torun

KAM “Afrika Konuşmaları” toplantı dizisinin dördüncüsünde Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Sayın Kani Torun’u misafir edeceğiz. Toplantı, 11 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’te Zeyrek salonunda başlayacak.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Saltanatı Fıkıh Diliyle Temellendirmek: Letaifü’l-efkâr ve kâşifü’l-esrâr

Özgür Kavak

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarih kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2013-2014 sezonunu Osmanlı ulemasının muhtelif konularda yazdığı risalelere ayırıyoruz. Dinî gerekçeler ve ihtiyaçlara binaen ortaya çıkan bu metinleri, tarihi bağlamla irtibatları kurularak ya da tarihî meseleleri İslamî ilimler bağlamına oturtarak tartışmanın gerek metinlerin daha iyi anlaşılması gerekse daha sağlıklı bir tarihçiliğe zemin hazırlayacağı düşüncesi ile başladığımız bu serinin dördüncü oturumunda Özgür Kavak ile bir Osmanlı kadısı olan Hüseyin b. Hasan es-Semerkandî’nin Arapça olarak 16. yüzyılda kaleme aldığı Letâifü’l-efkâr ve kâşifü’l-esrâr adlı verdiği risalesi üzerinden dönemin Osmanlı siyaset düşüncesinin fıkıh ilmiyle irtibatı tartışılacaktır.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Toplumsal Hareketler Sosyolojisi

Ayşen Uysal

Türkiye'de Çağdaş Sosyolojik Yönelimler Toplantı Dizisi'nin yedinci konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünden Öğretim Görevlisi Ayşen Uysal olacak. Uysal, toplumsal hareketler sosyolojisine dair temel yaklaşımları sunduktan sonra, Türk sosyolojisi içerisinde toplumsal hareketler sosyolojisini tartışacak.

11 Ocak 2014 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.