BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

38. Hafta

20

Eyl

Âyanlar Çağında İçel Sancağında Sosyal Hareketlilik

Ensar Köse

Eylül ayı Tez-Makale Sunumları programında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladığı “Âyanlar Çağında İçel Sancağında Sosyal Hareketlilik” başlıklı doktora tezi çerçevesinde Ensar Köse misafirimiz olacak. Köse’nin çalışmasının ana çıkış noktası, Osmanlı’da Âyanlık tartışmalarına, İçel âyanlığı bağlamında elverdiği ölçüde katkı yapmaktır. Zira âyanlık, Osmanlı İmparatorluğu'nun diğer birçok taşra bölgelerinde olduğu gibi, İçel sancağında da yaygın ve etkin şekilde görülmüştür. 1690'lardan itibaren varlıkları iyice belirgin hale gelen âyanlar, 18. yüzyıl sonlarına kadar İçel'de idareden, iktisadî ve ticarî hayata kadar hemen her alanda etkinliklerini sürdürmeyi başarmışlardır. Köse araştırmasında, önde gelen İçel âyan hânedânlarının bu nevi faaliyetlerini ele almış; buradan hareketle Osmanlı'daki genel âyanlık olgusu içinde, İçel âyanlığının ne gibi belirgin hususiyetlerinin bulunduğu ortaya koymaya çalışmıştır.

20 Eylül 2014 Cumartesi

Bölgesel Dönüşümler Ekseninde Gazze Krizi

Mehmet Akif Ersoy

KAM “Ortadoğu Konuşmaları”nda TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Ersoy, İsrail’in Gazze saldırılarını küresel, bölgesel ve yerel boyutlarıyla değerlendirecek. Toplantı 20 Eylül Cumartesi 15:00’da Zeyrek salonunda başlayacak.

20 Eylül 2014 Cumartesi

Türk Edebiyatında Övülen ve Yerilen Huylar

Mukadder Gezen

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında Mukadder Gezen’i misafir ediyor. 20 Eylül 2014 Cumartesi tarihinde gerçekleştirilecek programda " Türk Edebiyatında Övülen ve Yerilen Huylar" üzerine konuşacağız.

20 Eylül 2014 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.