BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

43. Hafta

25

Eki

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Atölyesi

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri seminerlerinde özellikle verilerin toplanması ve bunların analizi uzman akademisyenler tarafından yüksek tahsil yapmakta olan (yapmış) katılımcılarla paylaşılacaktır. İki aşamalı olan seminerlerin ilk aşamasında sosyal araştırma yöntemlerinin temel tartışmalarına odaklanılacaktır. İkinci aşamada ise katılımcılar ilgilerine göre belirli yöntemlerin ele alınacağı odak seminerlerinden en az ikisine iştirak etmesi zorunludur. Bu aşamada sosyal bilimlerde çokça kullanılan en önemli niteliksel ve niceliksel yöntem ve teknikler eğitmenler tarafından kapsamlı bir biçimde sunulacaktır. Öğrencilerin aktif katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan bu odak seminerlerinde konuların daha iyi anlaşılması için ilgili akademik çalışmalar üzerinde uygulamalar yapılacaktır. Ayrıca öğrencilerden kendi çalışma alanlarına uygun araştırma tasarımlarını gerçekleştirmeleri beklenecektir.

25 Ekim 2014 Cumartesi

Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Modern Osmanlı Bireyi

Zeynep Uysal

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Kırkambar Kitap etkinliği kapsamında 25 Ekim Cumartesi günü Zeynep Uysal’ı misafir ediyor. Uysal ile “Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Modern Osmanlı Bireyi” isimli kitabı konuşacağız.

25 Ekim 2014 Cumartesi

2008 Ekonomik Krizinin Siyasi Sonuçları

Ziya Öniş

KAM “Küresele Kuramsal Bakışlar” toplantı dizisinin on birincisinde Prof. Dr. Ziya Öniş’i misafir edeceğiz. Öniş, uluslararası ilişkilerin ekonomi politiğine dair yapacağı sunumunda, ekonomik krizlerin siyasi sonuçlarını 2008 Krizi etrafında ele alacak. Toplantı 25 Ekim Cumartesi saat 17:30’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacak.

25 Ekim 2014 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.