BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

51. Hafta

22

Ara

Hayal Perdesi Film Atölyesi

Murat Pay

Atölyenin amacı filmin anlam dünyasını teorik ve pratik düzlemde kavramaya çalışmaktır. Teorik çalışmaların ağırlıkta olacağı atölye programında imkanlar dahilinde pratik çalışmalara (kısa film yapımı) yer verilecektir.

22 Aralık 2018 Cumartesi

19. Yüzyıldan Günümüze: Romantizm, Melankoli ve Siyaset

Ömer Behiç Albayrak

Zeynep Gökgöz moderatörlüğünde gerçekleştirilen Sanat ve Felsefe İhtisas Seminerleri isimli program dizisinin dördüncü konuğu Ömer Behiç Albayrak olacak. Albayrak, programda "19. Yüzyıldan Günümüze: Romantizm, Melankoli ve Siyaset" konusunu ele alacaktır.

22 Aralık 2018 Cumartesi

2018’de Türk Dış Politikası

Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenleyeceği 2018’de Türk Dış Politikası panelinde, 2018 yılının küresel ve bölgesel gelişmeleri Türk dış politikası ekseninde tartışılacak. Oturum başkanlığını Dr. İsmail Yaylacı’nın yapacağı panelin konuşmacıları Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof.Dr. Mesut Özcan ve Dr. Kadir Temiz olacak. Panel, 22 Aralık Cumartesi saat 14.00’de Vefa Salonu’nda başlayacaktır.

22 Aralık 2018 Cumartesi

Tanrı Tabiatı Yaratıyor mu? Zorunluluk Çerçevesinde Bir Yaklaşım

Yasin Ramazan Başaran

Yasin Ramazan Başaran, Indiana Üniversitesinde tamamlamış olduğu doktora tezini sunacak.

22 Aralık 2018 Cumartesi

Osmanlı Toplumunda Kültürel Üretim Mekânları

Berat Açıl

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde yeni bir program serisi başlıyor. “Toplum, Mekân, Estetik” başlıklı bu seride, Osmanlı İstanbul’unda köşk ve konak hayatına doğrudan yahut dolaylı bir şekilde odaklanan eserler ve yazarları üzerinden edebiyatta köşk ve konak hayatının nasıl değerlendirildiğini inceleyeceğiz.

22 Aralık 2018 Cumartesi

Prens Erfaüddevle'nin Hatıratında Olaylar, İnsanlar ve İstanbul

Turgay Şafak

Birincil kaynakların okunup tartışıldığı Tarih Okumaları programında seyahatnameleri tartışmaya devam ediyoruz. Programın Aralık ayında gerçekleşecek oturumunu Dr. Turgay Şafak ile gerçekleştireceğiz.

22 Aralık 2018 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.