Çocuk Edebiyatı Araştırmaları Atölyesi

15 Ekim 2009 Perşembe

Çocuk Edebiyatı Araştırmaları Atölyesi
 
Melike Günyüz
 
Çocuk Edebiyatı, henüz üniversitelerimizde bir anabilim dalı olamadı yahut akademik anlamda aktif bir kimliğe kavuşamadı. Bazı ülkelerde Çocuk Edebiyatı Enstitüleriyle karşılaşabildiğimiz hâlde, ülkemizde Türk Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, Mütercim Tercümanlık/Çeviribilim, Anaokulu Öğretmenliği/Okul Öncesi Öğretmenliği/Çocuk Gelişimi bölümlerinde sadece ders olarak okutulmaktadır.
 
Öte yandan son birkaç yıldan beri çocuk kitabı yayıncılığında gözle görülür bir şekilde ürün çeşitliliği ile karşılaşıyoruz. Fakat bu alanda eser vermek isteyen yazar ve çizer adayları ile akademik çalışmalar yapmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri için kaliteli Türkçe kuramsal metinler bulmak neredeyse imkânsız.
 
Koordinatörlüğünü çocuk kitabı yazarı ve editörü Dr. Melike Günyüz’ün yapacağı atölyede çalışmak isteyen arkadaşların en az bir yabancı dili okuyor, anlıyor ve dilimize çevirebiliyor düzeyde olmaları beklenmektedir. Katılımcıların bu alanda ciddi anlamda okuma, yorumlama yapabilmeleri ve bu işe zaman ayırabilmeleri de gerekmektedir.
 
Herkese açık olan atölyede ilk müracaatlar elektronik posta yoluyla Sanat Araştırmaları Merkezi’ne (bsvsam@gmail.com) yapılacaktır.* Son başvuru tarihi 15 Kasım 2009’dur.
Çalışma takvimi kasım ayının 3. haftasında yapılacak ilk toplantıdan sonra açıklanacaktır.
 
 
* Şu bilgiler yer almalıdır: Adı Soyadı, Eğitim Durumu, Okul (Fakülte, Bölüm, Sınıf) ya da Kurum Bilgileri, İletişim Bilgileri ( Telefon ve E-mail), BİSAV Takip Durumu ( Kademe Seminerlerini takip ediyorum, Bahar/Güz Seminerlerini takip ediyorum, Okuma grubu/atölyelere katılıyorum, BİSAV Araştırma Merkezlerinin faaliyetlerine katılıyorum, BİSAV’ın henüz hiçbir faaliyetine katılmadım.), yabancı dil seviyesi.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.