TALİD 15 "DÜNYADA TÜRK TARİHÇİLİĞİ" ÇIKTI !

22 Mayıs 2011 Pazar

Bilim ve Sanat Vakfı, Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin yılda iki defa yayınlandığı ve şimdiye kadar Türk Siyaset Tarihinden Türk Hukuk Tarihine, Türk Bilim Tarihinden Türk Şehir Tarihine, Türk Mimarlık Tarihinden Türk Sanat Tarihini kadar çeşitli konuları inceleyen Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi'nin “Dünyada Türk Tarihçiliği” başlıklı 15. sayısı yayınlandı.

Bilindiği gibi son otuz yılda Türk tarihçiliği uluslararasılaştı ve çoğulculaştı. Türk tarihçiliğinin yapıldığı yerler çoğaldığı gibi, çalışmalar konuları itibariyle fevkalade çeşitlendi. 2000’li yıllarda bu çoğalışın ve çeşitlenişin hızını takip etmek bile zorlaştı. Almanya, ABD, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çin, Fransa, İran, İspanya-Cezayir, Japonya, Macaristan, Mısır, Polonya, Rusya, Sırbistan-Karadağ-Hırvatistan, Suriye ve Yunanistan gibi ülkelerdeki Türk Tarihçiliği üzerine makalelerin yer aldığıTALİD’in son sayısı bu çokluğun ve çeşitlenmenin an itibariyle durumunu resimliyor…

Bu sayıda Cemal Kafadar ile Dünyada Türk Tarihçiliği çerçevesinde geniş bir söyleşi de bulunuyor.

Ele aldığı konuların çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin Dünyada Türk Tarihçiliği sayısı,sahasında önemli bir boşluğu doldururken, bu sahada çalışan araştırmacılara ciddi bir katkı sağlıyor.

Bu sayısının kapak resmine, içindekiler bölümüne ve önsöz yazısına www.talid.org adresinden ulaşabilirsiniz. Derginin eski ve gelecek sayı konularını da aynı web sitesinden inceleyebilir, ilk sekiz sayımızın tüm makalelerini pdf olarak indirebilirsiniz.

NOT: TALİD’in 17. ve 18. sayısına yazı göndermek isteyenler sırasıyla 30 Temmuz ve 30 Eylül 2011'e kadar gönderebilirler. 17 ve 18. sayıların yoğunlaştığı bir konu olmayacaktır. Araştırma Makaleleri, Literatür Değerlendirmeleri, Kişi-Eser Grubu Merkezli Eleştiri Yazıları, Tanıtım, Çeviri Eleştirileri, Vefeyat, Akademik Etkinlik ve Tanıtım Yazılarınızı talid@bisav.orgadresine gönderebilirsiniz.

Dergimize her türlü katkınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Not 2: Derginin Kapak resminihttp://talid.org/resim.aspx?RESIM=Kapak18adresinden temin edebilirsiniz. Bu sayinin sunus-tanitim yazisinin tamami icin bkz. http://talid.org/sunus.aspx?SAYI=15 Derginin genel olarak tanitimi icin bkz. http://www.talid.org/about.aspxve http://www.talid.org/kunye.aspx

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.