Osmanlıca Seminerleri 16. Dönem

20 Eylül 2011 Salı

Bilim ve Sanat Vakfı Türkiye Araştırmaları merkezince düzenlenen Osmanlıca okuma grubu, Türkiye tarihinin en önemli birincil kaynakları arasında yer alan yazma ve matbu Osmanlıca kaynakların genç araştırmacılar tarafından okunup anlaşılabilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. 16. Dönem Seminerlerine başvurular 20 Eylül 2011 tarihinde başlamıştır. 

16. Dönem Osmanlıca Seminerlerinde, birinci seviye (matbu), ikinci seviye (el yazması) ve üçüncü seviye (arşiv Osmanlıcası) olmak üzere üç seviyede Osmanlıca Seminerleri düzenlenecektir. İlgilenen kişilerin 1 Ekim 2011 Cumartesi günü saat: 12:00-13:00 arası yapılacak seviye belirleme sınavına katılmaları gerekmektedir.
Osmanlıca bilgi seviyeleri bakımından birbirine yakın arkadaşlardan müteşekkil sınıflar oluşturularak seminerlerin daha verimli geçmesinin sağlanabilmesi için bu sınava katılım, başvuran herkes için mecburidir.  

10 Ekim 2011 - 27 Ocak 2012 tarihleri arasında 15 hafta sürecek seminerlere devam ve aktif katılım da zorunludur.

 
Sınava, dolayısıyla Osmanlıca Seminerlerine, iştirak etmek isteyen kişiler 30 Eylül 2011 tarihine kadar aşağıdaki linkten başvurularını yapabilirler.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ... (Başvuru süresi dolduğu için link aktif değildir)

 

Aşağıdaki linkte, Osmanlıca Seminerleri ile ilgili bize sıkça sorulan sorulara yanıt vermeye çalıştık. Osmanlıca Seminerlerine ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

  http://www.bisav.org.tr/sabit.aspx?contentid=24

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.