- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- KAM
- OKUMA GRUPLARI
- Uluslararası İlişkiler Teorisi Okuma Grubu
KAM OKUMA GRUPLARI
Uluslararası İlişkiler Teorisi Okuma Grubu
Hasan Basri Yalçın
18 Ekim 2014 Cumartesi
Bu okuma grubunun temel amacı, uluslararası ilişkiler teorisini tüm boyutlarıyla anlamaya katkı sunmak ve katılımcıların bu alanda kendi perspektiflerini geliştirebilmelerini sağlamaktır. Bu çerçevede öncelikle temel uluslararası ilişkiler teorilerinin klasik kaynaklarına başvurulacak ve bu metinler birbirleriyle mukayese edilecektir. Realist, Liberal, Marksist, Eleştirel ve Konstrüktivist uluslararasi ilişkiler teorileri derinlemesine incelenecek ve bunların kesişme noktalarındaki temel tartışma alanlarına girilecektir. İnsan doğası, yapı-eden tartışması, ulus-devlet, uluslararası örgütlerin etkinliği, güç dengesi, anarşik sistem gibi tartışmalı kavramların üzerine gidilerek, uluslararası siyasetin doğası bir bütün olarak ele alınacaktır. Okuma grubunun ilerleyen safhalarında katılımcıların belli alanlara odaklanarak uzmanlaşması beklenecektir. Ayrıca katılımcılar çalışmanın sonunda bir tebliğ hazırlamaya teşvik edilecek ve hazırlanan tebliğler düzenlenecek sempozyumda değerlendirilecektir.
Yard. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın’ın danışmanlığında haftalık periyotla toplanacak olan bu okuma grubuna katılmak isteyenlerden, çalışma çerçevesinde belirlenen kitap ve makaleleri okuma, toplantı sırasında sunumlar yapma, tartışmalara aktif katılım ve İngilizce metinleri okuyacak düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmaları beklenmektedir.
Bu çerçevede okuma grubumuza katılmayı düşünen kişiler 5 Ekim 2014 tarihine kadar aşağıdaki linkten başvurularını yapabilirler.
Başvuru için tıklayınız
http://www.divandergisi.com/okuma2.aspx?formname=uluslararasiiliskilerteorisi
Grubun ilk toplantı tarihi, yeri ve saati, başvurusu kabul edilenlere e-posta ile ayrıca bildirilecektir.
Yard. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın İstanbul Ticaret Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi
Hasan Basri Yalçın Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 2004 yılında tamamladı. Yüksek Lisans’ını Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “Alliance Formation under the Unipolar Structure: the Case of Turkish-US Alliance in the Second Gulf War” (Tek Kutuplu Yapıda İttifak Oluşumları: İkinci Körfez Savaşı’nda Türk-Amerikan İttifakı Örneği) başlıklı teziyle 2006 yılında tamamladı. Doktora çalışmasını University of Cincinnati Siyaset Bilimi bölümünde yaptı. Uluslararası İlişkiler Teorisi alanında “International Politics as a Struggle for Autonomy” (Otonomi Mücadelesi Olarak Uluslararası Siyaset) başlıklı tezini 2011 yılında tamamlayarak doktora derecesini aldı. 2011-2012 eğitim yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev aldı. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesidir. Temel ilgi alanları Uluslararası İlişkiler Teorisi, Uluslararası Güvenlik ve Sosyal Bilimler Felsefesidir. Bu alanlarda çeşitli dergilerde makaleler ve kitap bölümleri yayımlamıştır.
Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)
Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)
Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ