- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- KAM
- PANEL: Kalkınmayı Yeniden Düşünmek: Alternatif Teoriler, Yeni Yaklaşımlar
KAM PANELLER
PANEL: Kalkınmayı Yeniden Düşünmek: Alternatif Teoriler, Yeni Yaklaşımlar
10 Mayıs 2014 Cumartesi Salon: ZEYREK SALONU
Küresel Araştırmalar Merkezi Mayıs ayında kalkınma teorilerinin yeniden ele alınacağı ve yeni kalkınma yaklaşımlarının konuşulacağı bir panel düzenleyecek. Merkez Bankası'ndan Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Dumludağ ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özge Gökdemir'in konuşmacı olarak yer alacağı etkinlik, 10 Mayıs Cumartesi saat 15:00'te Zeyrek salonunda başlayacak.
Bilim ve Sanat Vakfı
Küresel Araştırmalar Merkezi
Panel
KALKINMAYI YENİDEN DÜŞÜNMEK: ALTERNATİF TEORİLER, YENİ YAKLAŞIMLAR
10 Mayıs 2014 Cumartesi
15:00-17:00
Zeyrek Salonu
Konuşmacılar
Ahmet Faruk Aysan
(Doç. Dr., Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Kurulu Üyesi)
Kalkınmayı Yeniden Düşünmek
Devrim Dumludağ
(Doç. Dr., Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi)
Mutluluk, Fayda ve Refah
Özge Gökdemir
(Dr., İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi)
Kalkınmaya Farklı Bir Bakış: İyi Oluş
Ahmet Faruk Aysan, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu ve University of Maryland College Park'ta 2001 yılında yüksek lisansını, 2005 yılında doktorasını tamamladı. 2008 yılında doçent oldu. Dünya Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Oxford Analytica'nın da aralarında bulunduğu kurumlara danışmanlık yapan Aysan, 2005-2011 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aysan halen Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak ders vermeyi sürdürmektedir. Merkez Bankasındaki görevine atanmadan önce Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezinde Başkan Yardımcılığı, G-20 Finansal Güvenlik Uzmanları Grubu Üyeliği, TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Destek Grubu Danışma Kurulu Üyeliği ve Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programında ekonomi alanında ülke uzmanlığı görevlerini yürütmüştür. Uluslararası finans, makroekonomi, ekonomi politik, bankacılık ve finans konularında uzmanlaşan Aysan, birçok uluslararası derginin yayın kurulu ve danışma kurulu Üyesidir. Akademik dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Aysan, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı yayın ödüllerini ve akademik teşvik ödüllerini, Middle East Economic Association tarafından verilen İbn-i Haldun Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri üzerine yazılan en iyi makale ödülünü aldı. Ahmet Faruk Aysan 3 Kasım 2011 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi, 21 Kasım 2011 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Aysan ayrıca London School of Economics and Political Sciences (LSE) European Institute bünyesinde kurulan Contemporary Turkish Studies kürsüsünde TCMB adına danışma kurulu üyeliğini de sürdürmektedir.
Devrim Dumludağ, yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla 2002 ve 2007 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Kurumlar ve doğrudan yabancı yatırımlar alanında yazdığı doktora tezi Osmanlı Bankası Müzesinin düzenlediği Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı. 2008 yılında Hollanda’da University of Groningen’de ekonomi bölümünde post-doc, 2009 yılında Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunan Devrim Dumludağ 2012 Şubat ayından bu yana Maastricht Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak nispi gelir ve yaşam memnuniyeti alanlarında çeşitli projeler yürütmektedir. Uluslararası dergilerde mutluluk, doğrudan yabancı yatırımlar ve kurumlar üzerine çeşitli makaleleri yayınlanan Devrim Dumludağ, halen Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde görev yapmaktadır.
Özge Gökdemir, yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla 2006 ve 2011 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Mutluluk ve İktisadi Parametreler üzerine yazmış olduğu doktora tezi sırasında Rotterdam Erasmus Üniversitesinde Prof. Dr. Ruut Veenhoven ile birlikte çalıştı. Ardından 2012-2014 yılları arasında post-doc olarak, Maastricht Üniversitesi'nde nispi gelir ve yaşam memnuniyeti alanlarında Maarten Vendrik ve Devrim Dumludağ ile birlikte projeler yürüttü. Bu sürede, projeleri Hollanda'da, NWO tarafından her yıl düzenlenmekte olan Bessensap Proje Videoları yarışmasında en beğenilen 5 proje arasına girerek basına tanıtıldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde mutluluk, yaşam memnuniyeti ve nispi gelir, yaşam memnuniyeti ve toplumsal cinsiyet üzerine çeşitli makaleleri yayınlanan Özge Gökdemir halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde görevine devam etmektedir.
Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)
Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)
Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ