KAM PANELLER

2016’da Türk Dış Politikası

24 Aralık 2016 Cumartesi Salon: VEFA SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenleyeceği "2016’da Türk Dış Politikası" panelinde, 2016 yılının küresel ve bölgesel gelişmeleri Türk dış politikası ekseninde tartışılacak. Oturum başkanlığını Doç. Dr. Mesut Özcan’ın yapacağı panelin konuşmacıları Yrd.Doç.Dr. Talha Köse Öğr.Gör.Dr. Bora Bayraktar ve Emre Gönen olacaktır. Panel, 24 Aralık Cumartesi saat 16.00’da Vefa salonunda başlayacaktır.

Mesut Özcan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisansını ve yüksek lisansını, Boğaziçi Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Doktora çalışmaları sırasında Jean Monnet araştırma bursuyla Oxford Üniversitesi St. Antony’s College’da bir yıl okudu. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde araştırma görevlisi (2000-2005) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi (2007-2011) olarak görev yaptı.  Sorunlu Miras Irak (Küre Yayınları, 2003) ve Harmonizing Foreign Policy: Turkey, the EU and the Middle East (Ashgate, 2008) isimli kitapların yazarı olan Özcan’ın Türk dış politikası, Ortadoğu ve Irak konularında yayınlanmış birçok makalesi bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezinde 2011-2012 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Özcan, aynı zamanda Dışişleri Bakanı danışmanıdır ve Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nin başkanlığını yürütmektedir.

Talha Köse, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisansını, 2002’de Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri Programı’nda yüksek lisansını ve 2010’da George Mason Üniversitesi Institute for Conflict Analysis and Resolution Programı’nda “Re-Negotiating Alevi Identity: Values, Emotions and the Contending Visions on Future” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapmaktadır. Çatışma analizleri ve çözümleri, etnik ve kimlik merkezli çatışmalar, toplumsal uzlaşı süreçleri, uluslararası anlaşmazlıklar ve Alevi kimliği araştırma alanları arasındadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınları ve araştırma raporlarının yanı sıra İran Nükleer Programı ve Ortadoğu Siyaseti / Güç Dengeleri ve Diplomasinin İmkânları başlıklı bir kitabı bulunmaktadır.

Bora  Bayraktar, Türk dış politikası ve Ortadoğu sorunları üzerine uzmanlaşmış bir gazeteci ve akademisyendir. Gazeteci olarak CNN Türk, ATV ve Euronews logolarıyla Afganistan, Irak, Suriye, İran, Kosova, Batı Şeria ve Gazze gibi pek çok savaş ve çatışma bölgesinde bulunmuştur. Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya’da 25’ten fazla ülkede habercilik yapmıştır. A’raf Oslo Barışı’ndan El Aksa İntifadası’na Ortadoğu (2003) ve Hamas (2007) kitaplarının yazarıdır. Doktora derecesini Marmara Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden “Bir Barış Süreci Örneği Olarak Oslo” başlıklı tezi ile almıştır (2012). 2013 yılı itibariyle uluslararası haber kanalı Euronews’un İstanbul temsilciliğini yürütmekte ve İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Ortadoğu dersleri vermektedir.

Emre Gönen, lisans ve yüksek lisansını Strasbourg ve Brüksel Üniversitelerinden almıştır. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde AB bütünleşmesi, Fransa siyaseti, Avrupa’da sosyal hareketler, dünya siyasetinde güncel konular üzerine dersler vermekte olan Gönen’in ilgi alanları arasında Ekonomik ve Siyasi Alanlarda AB-Türkiye İlişkileri, AB Politikaları ve Kurumları, Avrupa Siyasi Tarihi, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Tarihi konuları yer almaktadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Vefa Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

 

İLGİLİ PANELLER

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.