KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Öfke Kardeşliği: Gezi’nin Psikolojik Analizi

Erol Göka

9 Kasım 2013 Cumartesi 14:00 Salon: ZEYREK SALONU

KAM “Özel Etkinlik” toplantı dizisinin elli dokuzuncusunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Göka’yı misafir edeceğiz. Göka sunumunda Gezi olaylarını toplumsal psikoloji üzerinden değerlendirecek. Toplantı, 9 Kasım Cumartesi saat 14:00’te Zeyrek salonunda başlayacak.

Erol Göka, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 1983’te tıp doktoru, 1989 yılında ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1992 yılında doçent olmaya hak kazandı. 1998’de Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi oldu. 2010 yılı başında Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’na profesör olarak atandı. Meram Tıp Fakültesi, 2012 yılının başlangıcından itibaren Selçuk Üniversitesi’nden ayrılarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesine katıldı.

Psikiyatrinin birçok alanında yapılan bilimsel çalışmalarda yer almasına rağmen ilgisi, daha çok psikiyatrinin sosyal bilimlerle ve felsefe ile kesişim noktalarında yoğunlaşmıştır. İnsanın dinamik özelliklerine ve grup-varlığına olan ilgisi onu psikodinamik yönelimli klinik uygulamalara ve grup psikoterapilerine yöneltmiştir. Bu nedenle bilimsel çalışmaları ve klinik deneyimleri daha çok bu alanlardadır. Psikiyatr ve akademisyen olarak sürdürdüğü meslek yaşamında aynı zamanda yazarlığa da yer veren Göka, konuları klinik psikiyatriden toplumsal psikolojiye uzanan geniş bir yelpazede pek çok kitabın da yazarıdır. Kitaplarından bazıları şunlardır: İnsan Kısım Kısım: Topluluklar, Zihniyetler, Kimlikler; Türk Grup Davranışı; Türklerin Psikolojisi; Türklerde Liderlik ve Fanatizm; Türk'ün Göçebe Ruhu; Ölme.

*Toplantı, herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek salonunda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.