MAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Türkiye'de/Türkçede Felsefe-3

Ömer Naci Soykan

23 Ekim 2008 Perşembe 18:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından tertip edilen “Türkiye’de/Türkçede Felsefe” toplantı dizisinin üçüncü oturumu Prof. Dr. Ömer Naci Soykan’ın teşrifiyle gerçekleştirildi. Toplantının eksenini ise, Soykan’ın “Türk Felsefesinin Felsefî Diyaloğa İhtiyacı Var” (Türkiye’den Manzaralar-2, Küyerel Yayınları, İstanbul 1998, s. 173-205); “Felsefe Mühendisliği ve Türkiye’de Felsefe” (Türkiye’den Manzaralar-2, Küyerel Yayınları, İstanbul 1998,  s. 231-235);“Varlıkbilim”, “Dil ve Dil-Dünya İlişkisi”, “Türkçe” (Arayışlar: Felsefe Konuşmaları-1, Küyerel Yayınları, İstanbul 1998, s. 9-144); “Felsefede Gelenek Oluşturmak” (Arayışlar: Felsefe Konuşmaları-2, İnsancıl Yayınları, İstanbul 2003, s. 59-66);“Türk Diliyle Felsefe Yapmanın Olanakları” (Arayışlar: Felsefe Konuşmaları-2, İnsancıl Yayınları, İstanbul 2003,  67-76)  ileWittgenstein: Yaşamı, Felsefesi, Yapıtları (MVT Yayınları, İstanbul 2006, s. 7-51) adlı metinleri oluşturdu. 

 

 

Türkiye'de/Türkçede Felsefe Toplantı Dizisi

Bilim ve Sanat Vakfı Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından Mayıs 2008-Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve toplam yedi oturumdan oluşan bu toplantı serisi boyunca iki soruya odaklanıldı:1) Dil ile düşünce arasındaki ilişkinin mahiyeti nedir? 2) Felsefenin evrensel niteliğiyle milliyet zemininde tanımlanan felsefî faaliyetler arasında ne tür bir ilişki vardır?

Belli bir periyotta yapılan toplantılar, sunum ve soru-cevap faslı şeklinde değil, davet edilecek konuşmacının önerileri doğrultusunda tespit edilen metinlerin katılımcılar tarafından tartışılmasına yönelik planlandı. Bu amaçla, toplantı öncesinde tüm katılımcıların kararlaştırılan metinleri okumuş olması ve toplantıya aktif bir şekilde katılması beklenmiştir.

  

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.