- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- SAM
- ATÖLYELER
- Senaryo Atölyesi 2013
SAM ATÖLYELER
Senaryo Atölyesi 2013
Gökhan Yorgancıgil
5 Ocak 2013 Cumartesi
Sinema ve televizyon için tasarlanan kurmaca filmlerin senaryolarının yazılması genel olarak iki süreçten oluşur: İlhama dayalı sanatsal süreç ve yapısal unsurların hesaplanmasına dayalı tasarımsal süreç. Çoğu zaman bu süreçler iç içedir. Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde Gökhan Yorgancıgil’in koordinatörlüğünde devam edecek atölyede, bu süreçlerin en başından bitmiş bir senaryo metni elde edilmesine kadar geçen aşamalar kolektif çalışma şeklinde teorik ve pratik dersler olarak yürütülecektir.
Atölyenin öncelikli amacı 90 dakikalık bir sinema filmi senaryosu yazılmasıdır. Atölye süresinde her katılımcı bitmiş senaryodan bir önceki aşama olarak kabul edilen tretman metninin oluşumuna katkıda bulunacak, ortak tretman metni oluşturulmasının ardından her katılımcı kendi senaryosunu yazacaktır. Atölye kapsamında tretman yazılması takriben on hafta sürecektir. Bu sürenin sonunda katılımcıların kendi senaryolarını yazmaları için iki ay süre verilecektir.
Senaryo Atölyesinde profesyonel ve deneyimli senaryo gruplarının işleyişinden farklı bir yol izlenmeyecektir. Bu, katılımcılarda yapılan işe adanmışlık, disiplin, verilen ödevleri zamanında ve tam olarak yapmak, okuma ve izleme alışkanlığı, hayal gücü, çalışma grubuyla sağlıklı haberleşecek kadar düzgün internet kullanımı vs. gibi özellikler olması gerektiği anlamına gelmektedir.
5 Ocak 2013 tarihinde başlayacak atölye, haftada bir defa Cumartesi günleri saat 10:00 ile 12:00 arasında Bilim ve Sanat Vakfı’nda gerçekleştirilecektir. Atölye saati dışında da ödevler yapılacaktır.
Atölyeye katılmak isteyenlerin 22 Aralık 2012 saat 19.00’a kadar aşağıdaki bilgilerin yer aldığı bir niyet mektubunu* [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.**
(BAŞVURU SÜRESİ SONA ERMİŞTİR)
*Şu bilgiler yer almalıdır: Adı Soyadı, Eğitim Durumu, Okul (Fakülte, Bölüm, Sınıf) ya da Kurum Bilgileri, İletişim Bilgileri ( Telefon ve E-mail), BSV Takip Durumu ( Kademe Seminerlerini takip ediyorum, Bahar/Güz Seminerlerini takip ediyorum, Okuma grubu/atölyelere katılıyorum, BSV Araştırma Merkezlerinin faaliyetlerine katılıyorum, BSV’nin henüz hiçbir faaliyetine katılmadım), atölyeye katılma amacı
**Başvuru sayısının fazla olması durumunda katılımcılar mülakatla seçilecektir.
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ