2005 Güz Dönemi Seminerleri Başlıyor!

24/رمضان/1426

Genel Giriş seminerlerinde, katılımcılara genel bir bilgi vermek, bir bakış açısı kazandırmak gayesiyle, farklı medeniyet havzalarının felsefi, iktisadi ve bilimsel düşünce tarihleri mukayeseli olarak ele alınıyor. 

Küresel Araştırmalar seminerlerinde, küresel ekonomi-politik, uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi politikaları ile küresel/bölgesel problem alanları analiz ediliyor.  

Medeniyet Araştırmaları başlığı altında yer alan seminerlerde, tarih, felsefe, siyaset bilimi, siyaset teorisi, teknolojik gelişmeler, psikoloji gibi konuların yanı sıra temel İslami ilimlere de yer veriliyor.  

Sanat Araştırmaları seminerlerinde edebiyat, müzik, sinema, şiir gibi sanatın değişik vechelerini yansıtan alanlara dair teorik sorgulamalar yapılıyor ve sanatın pratik yansımaları inceleniyor.  

Türkiye Araştırmaları seminerlerinde, geçmiş ile gelecek arasındaki dengenin ancak sıhhatli bir tarih anlayışı ile mümkün olacağı fikri doğrultusunda, Osmanlı'dan günümü Türkiye'sine uzanan süreçte şekillenen siyasi, sosyal tarih; bunların kaynakları, önemli şahsiyetlerin biyografileri, tartışmaları ve bunların zihni ve fikri düzeydeki süreklilik ve kırılmaları konu ediliyor.  

BSV 2005 Güz Dönemi Seminerleri 11 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında sekiz hafta sürecektir. Genel Giriş, Giriş seminerleri, Temel seminerler ile Özel seminerler herkese açık olup herhangi bir şart aranmamaktadır. Kademe seminerlerimize ve daha sonra da İhtisas ve Atölye çalışmalarına katılmak isteyen katılımcıların, en az 1 Genel Giriş semineri ve 2 Giriş seminerine devam edip dönem sonunda yapılacak olan değerlendirmelere başarılı olmaları gerekmektedir. Bu dönem ilk defa olarak seminere iştirak edecek olanlar,2005 Güz dönemi ile 2006 Bahar dönemi sonundaki başarı ve devam durumlarına göre, 2006 Güz dönemi kademe seminerlerine katılabilecekler. 2005 Güz dönemi değerlendirme sınavı 31 Aralık 2005 Cumartesi günü saat 14:00'te yapılacaktır. Seminerler, Cuma ve Cumartesi günleri, altı ayrı salonda gerçekleşecektir. Her salonda aynı saate denk düşen seminerler olacağından, katılımcıların tercihlerini bu hususu dikkate alarak yapmaları yararlı olacaktır. 

Seminer programını izlemek isteyenlerin, Vakıftan temin edecekleri Bilgi Formunu doldurmaları gerekmektedir. Faydalı olması ve verimli geçmesi dileğiyle.

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.