SEMINARS

Bizans Sanatı ve Mimarîsi

Hayri Fehmi Yılmaz
- Bizans terimi üzerine, Bizans Devleti’nin kısa tarihi, Türkiye’de ve dünyada Bizans araştırmaları, mezheplerin ortaya çıkışı ve Hıristiyan inancının şekillenmesi, Evrensel Konsüller, Türk Bizans ilişkileri, farklı kültür çevreleri ile Bizans ilişkileri (Ermeni-Süryani-Gürcü, Slav dünyası, Arap, İran, Avrupa).
- Erken Hıristiyan mimarîsinin kaynağı olarak Roma sanatı ve şehirleri; ilk ibadethaneler, tapınaktan dönme kiliseler, yapı malzemesi, inşaat teknikleri, Bizans Kilisesinin bölümleri, erken dönemde kullanılan plan tipleri ve kökenleri ve Bizans döneminde mimar ve sanatçılar.
- Antakya, İskenderiye, Roma ve İstanbul şehirleri, Selanik, Ravenna, Kudüs yapıları, başkentlerde ve eyaletlerde görülen farklı üsluplar. Şehircilik faaliyetleri, şehirlerde yaşanan değişim ve sonuçları, mezhep ve inanç farklılıklarının yarattığı çatışmalar ve bunların sanata yansıması: İkonoklaşma, Bizans resim sanatının erken dönemleri.
- Orta Bizans Sanatı, Manastır mimarîsi, bölümleri, manastırların günlük yaşama etkileri, Ruhban sınıfı, büyük manastır bölgelerinin gelişmesi bir Ortaçağ sanatı olarak Bizans mimarîsi ve resim sanatı.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Location Date Time Seminar Instructor Notes
Karagöz Salonu 05/03/28 05:00 م 1
Karagöz Salonu 12/03/28 05:00 م 1
Karagöz Salonu 19/03/28 05:00 م 1
Karagöz Salonu 26/03/28 05:00 م 1

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.