- الصفحة الرئيسية
- مراكز البحوث
- SAM
- WORKSHOPS
- Müzik Odası Atölyesi 2011-2012
SAM WORKSHOPS
Müzik Odası Atölyesi 2011-2012
Yalçın Çetinkaya
19 نوفمبر, 2011 Salon: ZEYREK SALONU
Müzik Odası Atölyesi
Dr. Yalçın Çetinkaya
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde, Yrd. Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya denetiminde düzenli müzik eğitimi vermek amacıyla Müzik Odası atölye çalışmaları başlatılacaktır.
Bu atölye hem Türk hem de Batı müziğini öğrenmeye yönelik olacaktır ve makam teorilerinden Batı müziği ton ve modlarına kadar geniş bir alanı kapsayacaktır. Atölyenin amacı sadece Türk müziğini veya sadece Batı müziğini değil; her iki müziği de teknik ve teorik yapılarının yanısıra tarihleri, felsefeleri ile öğrenebilmiş öğrenciler yetiştirmeye yöneliktir.
Başvurularınızı http://www.divandergisi.com/okuma2.aspx?formname=muzikodasi linkinden yapabilirsiniz.
(Başvurular bitmiştir.)
Mülakat 12 Kasım 2011 Cumartesi günü yapılacaktır, atölye başlama tarihi 19 Kasım 2011 Cumartesi'dir.
Yalçın Çetinkaya
1960 yılında Tekirdağ’da doğdu. Müziğe 11 yaşında mandolin çalarak başladı. 12 yaşından itibaren, başta çocuk şarkıları olmak üzere çeşitli besteler yaptı. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nı bitirdi. M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İslam Felsefesi alanında yüksek lisans yaptı. 100. Yıl Üniversitesi Müzik Bölümü’nde bir süre araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı süreç içinde İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde doktora/sanatta yeterlik eğitimini, “Mevlevilikte Müzik Felsefesi” konulu tezle tamamladı. Beş yıl boyunca Cemal Reşit Rey Genel Sanat Yönetmenliğini yürüten Yrd. Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya, Haliç Üniversitesi Konservatu-arı’nda öğretim üyesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatu-arı’nda öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Halen İTÜ Türk Musikîsi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yalçın Çetinkaya geçtiğimiz sene İTÜ Devlet Konservatu-arı’nın görevlendirmesiyle bir yıl süreyle Amerika’ya giderek New York’ta bir üniversitede “Aydınlanma, Modernizm ve Müzik” üzerine araştırma yaptı. Çetinkaya, Memleket Meseleleri başlıklı röportajlarıyla, Yazarlar Birliği Röportaj Ödülü’ne lâyık görüldü. Reklâmcılık ve Manipülasyon, İhvanı Safa’da Müzik Düşüncesi, Memleket Meseleleri ve Müzik Yazıları adlı yayınlanmış dört kitabı bulunuyor.
SEMINARS
As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.
MORE INFO