Belgelerle Osmanlı'da Sinema Proje Kapanış Toplantısı

14 September 2019

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi ile Türk Sineması Araştırmaları (TSA) bünyesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla yürütülen Belgelerle Osmanlı’da Sinema projesinin sonuna gelindi.

Atölyenin amacı, Osmanlı’da sinema alanında akademik çalışmalar ve araştırmalar yapmak isteyen fakat Osmanlıca bilmeyen kişilerin Osmanlı Türkçesi eğitimi almalarını, bu eğitim sonrasında sinema ile ilgili olan Osmanlıca arşiv belgelerini okuyup sinemaya dair araştırmalar yapmalarını sağlamaktı.

Şubat ayında başlanan ve Ayşe Yılmaz koordinatörlüğünde yürütülen proje altı ay sürmüş ve Osmanlıca Atölyesi ile Çeviri Atölyesi olmak üzere iki aşamadan oluşmuştur. Osmanlıca Atölyesi haftada 4 saat ve iki ay, sinema metinlerinin çevirisinin yapılacağı atölye ise haftada bir gün ve dört ay devam etmiştir. Çeviri atölyesinin sonunda Mektep ve Sinema isimli kitap Latin alfabesine aktarılmış ve yayına hazırlanmıştır.  

Projenin kapanış toplantısı ve belgesel gösterimi 14 Eylül 2019 tarihinde, Bilim ve Sanat Vakfı’nda bulunan Vefa Salonu’nda yapılacaktır.  Programda Mektep ve Sinema kitabının tanıtımı yapılacak ve ardından belgesel gösterilecektir. Program herkesin katılımına açıktır.

Belgelerle Osmanlı'da Sinema Proje Kapanış Toplantısı
14 Eylül 2019 Cumartesi
- Vefa Salonu

15.30 Kokteyl

16.00 Açılış Konuşması

16.20 “Mektep ve Sinema” Kitabının Tanıtımı

16.40 Belgesel Gösterimi

İLGİLİ HABERLER

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).