Aida Begiç ile Sinema Atölyesi

Thursday, June 18, 2009

Bilim ve Sanat Vakfı Hayal Perdesi Sinema Topluluğu, atölye dizisine Aida Begiç'le devam ediyor. 27- 28 Haziran tarihleri arasında Aida Begiç’le yönetmenin “Kar” filmine odaklanarak, senaryo geliştirmeden kurguya kadar bir filmin üretimine dair tüm aşamaların işleneceği atölyede katılımcıların sinema sanatının pratiğiyle buluşmaları  hedefleniyor. Kontenjanın sınırlı olduğu atölyeye dahil olmak aşağıdaki katılım formunu doldurup sinefanzin@gmail.com adresine göndermeniz yeterli.

Katılım Formu için tıklayınız.

Aida Begiç kimdir?

1976 Saraybosna doğumlu Aida Begiç, 2000 yılında Saraybosna Film Akademisi'nden mezun oldu. Mezunıyet filmi "First Death Experience" Cannes Film Festivali'nin Cinefondation bölümünde yarıştı ve Dünya çapında pek çok ödül kazandı. 2003 yılında ikinci kısa filmi "North Went Mad"i yazdı ve yönetti. 2008 yapımı ilk uzun metrajlı filmi “Kar”da savaş sonrasının Bosna’sında bir avuç kadının hayata tutunma hikayelerini, özgün bir dille beyazperdeye aktaran yönetmen bu ilk yapıtıyla başta Cannes olmak üzere pek çok uluslararası festivalden ödülle dönmüştü. Yönetmen aynı zamanda Saraybosna Film Akademi’sinde yönetmenlik üzerine ders vermektedir.

Hayal Perdesi Sinema Topluluğu hakkında

Sinema yazarı İhsan Kabil'in BSV’de yürüttüğü sinema tartışmalarından doğan Hayal Perdesi topluluğu 2002 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana sinema sanatına aşkın ve irfani bir perspektiften yaklaşmaya çalışan topluluk, aynı adla bir de sinema fanzini çıkarıyor. Teorik faaliyetlerini pratiğe de dönüştürme gayretinde olan ekip kısa film ve belgesel çalışmalarının yanında daha önce de İranlı yönetmen Mecid Mecidi ile bir atölye çalışması gerçekleştirmişti. Hayal Perdesi Sinema Topluluğu bu atölyeyle coğrafyanmızın medeniyet mirasının izini beyazperdede süren sinemacıların teoriden pratiğe geçişlerine bir basamak oluşturmayı hedefliyor.

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).