BSV Bülten 90. SAYIYA ULAŞTI.

Ocak 1990 sayı: 1

Allah’ın rahmeti ve selamı üzerinize olsun. Hepinizin bildiği gibi şu ana kadar faaliyetlerini değişik kuruluşların salonlarında sürdüren vakfımız Ekim 1989 tarihinden itibaren yeni merkezine taşındı. Bu adım hem sürdürdüğümüz faaliyetleri bir çatı altında toplayabilme hem de tasarlanan faaliyetlerin alt yapı çalışmalarını hızlandırma imkânı sağladı.

Böylece, uzun süredir düşünülen bülten çalışmasının hazırlıklarını hızlandırdık. Gerekli teknik donanımı hazırladık ve her ay çıkarmayı tasarladığımız bültenin ilk sayısını sizlere ulaştırma imkânına kavuştuk.

Mayıs-Haziran 1992 sayı: 23

Peygamber Efendimiz (sav.) aynaya baktığında, “Allah’ım suretimi güzelleştirdiğin gibi içimi de güzelleştir” diye dua edermiş. Yeni kavuştuğu çehresiyle bülten için de aynı duayı edelim istiyor ve katkılarınızı bekliyoruz.

Şubat 1994 sayı: 33

Biçim açısından yenilenmiş bir bültenle karşınızdayız. Yeni sayfa düzenini ve kapak stilini beğeneceğinizi umarız.

Vakfımızın çalışmalarından sizi haberdar etmek amacıyla bu sayı yeni bir sayfa açıyoruz. Cumartesi sohbetlerinde bazı toplantıların özetlerini bulacaksınız.

Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik eder “bayram içre bayramlar” diliyoruz.

Ocak-Şubat 1997 sayı: 38

95’in baharında sizlere son kez ulaşmıştık. Bizim de tahmin etmediğimiz kadar uzun bir fasıladan sonra yine sizlerleyiz.

Bu zaman süresince Bülten değişik bir hüviyete bürünebilir mi, bürünmeli mi, evrim geçirip dergi mi olmalı yoksa devrim geçirip bambaşka bir şey mi olmalı arayışları bu fasılanın sebebi hikmetidir.

Elinizdeki bu sayımız firakın nihayete erdiğinin müjdecisidir. Bülten yine bülten olarak kalıyor.

Mart-Nisan 2000 sayı: 47

Sürdüregeldiğimiz seminerler ve yayınlarımızın Bülten de dahil olmak üzere  aylık olma ve ardından doğruyu eyleyebilme gayretlerimizin bir ifadesi olmasını arzu ediyoruz.

Haydi bazı hususları kendimize layık addettiğimizi varsayalım, ama doğruyu eyleyebilme gayretlerimizin yetersiz kaldığı da aşikar.

Önümüzdeki sayı hasbihalimize kaldığımız yerden devam etme ümidiyle.

Ocak-Nisan 2006 sayı: 60

BSV Bülten’in 60. sayısı ile karşınızdayız. Bu sayı ile birlikte on altı yılı geride bırakmış oluyoruz.

Elinizdeki bu Bülten ile birlikte yedinci kez tasarım değişikliğine gitmiş oluyoruz. Biçim ile öz arasındaki hassas dengenin farkında olarak içeriği, insanda hoşa giden bir duygu, bir etki uyandıracak şekilde sunduk. Bu teşebbüste isabet kaydedip kaydetmediğimizi elbette okuyucularımızın hüsnünazarlarına bırakıyoruz.

Mayıs-Ağustos 2009 sayı: 70

BSV Bülten’in Ocak 1990’da başlayan yolculuğunun 70. sayısı ile karşınızdayız. Bu sayı, çoğunlukla, Türkiye’de soru(n)ların uykuya daldığı yaz rehaveti mevsiminde yapılan faaliyetleri kapsıyor. Bu dönemde yapılan Yuvarlak Masa Toplantılarında 50’den fazla ilim adamı, akademisyen ve sanatçı ağırladık.

Bilim ve Sanat Vakfı’nın 16-17 Ekim 2009 tarihinde başlayacak 40. Dönem seminerlerinin heyecanını yaşarken, bir kez daha,  kapımızın ve gönlümüzün bilgiyi dert edinen, talep eden her kuşaktan kişiye açık olmaya devam edeceğini bir not olarak bu sayfalara kaydediyoruz...

Ocak-Nisan 2014 sayı: 84

BSV Bülten’in, Bilim ve Sanat Vakfı’nın Ocak-Nisan 2014’te düzenlediği faaliyetleri kapsayan 84. sayısı ile karşınızdayız.

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).