BİSAV EVENTS CALENDAR

Week 48

28

Nov

Klasik Edebiyat Okumaları I: Sâkî-nâmeler

Kadir TurgutTurgay Şafak

Bu programda Arap edebiyatıyla başlayıp Fars ve Türk edebiyatları başta olmak üzere İslam toplumları ve kültürleri arasında gelişen edebiyatlarda ortaya konan eserler ve edebi türler ele alınacaktır. Program dizisinde belli bir konu ve edebi tür çerçevesi çizilerek okuma ve inceleme yapılacaktır.

Saturday, November 28, 2015

Klasik Edebiyat Okumaları I: Sâkî-nâmeler

Kadir Turgut

Turgay Şafak ve Kadir Turgut'un koordinatörlüğündeki programda Arap edebiyatıyla başlayıp Fars ve Türk edebiyatları başta olmak üzere İslam toplumları ve kültürleri arasında gelişen edebiyatlarda ortaya konan eserler ve edebi türler ele alınacaktır. Program dizisinde belli bir konu ve edebi tür çerçevesi çizilerek okuma ve inceleme yapılacaktır.

Saturday, November 28, 2015

Legal Order in Turkish Cinema during the Ottoman Period

Ayhan Ceylan

Center for Art Studies will host Ayhan Ceylan under the Kırkambar Dissertations and Articles on November 28th 2015. Ceyhan will deliver a speech about “Legal Order in Turkish Cinema during the Ottoman Period” based on his thesis.

Saturday, November 28, 2015

Albanians at the Mental Crossroads Between Eastern Heritage and Western Aspirations

Dukagjin Gorani

On November 28th 2015, Center for Turkish Studies will host Dukagjin Gorani under the diskussions Balkan history talks. Gorani will deliver a speech about “Albanians at the Mental Crossroads Between Eastern Heritage and Western Aspiration" based on his thesis.

Saturday, November 28, 2015

Türk Müziğinin Bin Yıllık Mirası: Edvar Geleneği

Cenk Güray

Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve Sanat Araştırmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Türk Müziği Konuşmaları üst başlıklı yeni toplantı dizisinin dördüncü programında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan Doç. Dr. Cenk Güray'ı misafir ediyoruz. Toplantıda Güray, Türk müzik teorisinin temelinde yatan edvar kavramı üzerine bir sunum gerçekleştirecek.

Saturday, November 28, 2015

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).