- ANA SAYFA
- YAYINLAR
- BÜLTEN ARŞİV
- SAYI 88 YIL: 2015
SAYI 88 YIL: 2015
5 Aralık 2015 Cumartesi
Bilim ve Sanat Vakfı’nın, Mayıs 2015-Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlediği faaliyetlere dair havadis ve değerlendirmeleri ihtiva eden 88. Bülten ile huzurlarınızdayız.
Bu sayı, Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okumuş hocamızın bu seneki iftar yemeğinde hazirûna hitaben yaptığı konuşmayı sizlere iletmek istedik. Bülteni bu konuşma metniyle açıyoruz.
Geride bıraktığımız dört aylık zaman diliminde araştırma merkezlerimiz yuvarlak masa toplantıları, paneller, atölyeler ve okuma grubu çalışmaları gibi akademik faaliyetlerine devam ettiler. Söz konusu faaliyetlerin değerlendirme yazılarını ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.
Türk sinema tarihine dair bugüne kadar yapılan en büyük projelerden biri olan ve tamamlandığında alanındaki en geniş veritabanını sunmayı hedefleyen, İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ile bünyemizde devam eden Türk Sinema Araştırmaları Projesi de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Vakfımızda, İstanbul Şehir Üniversitesi iş birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yeni bir projeye daha başlıyoruz: Sözlü Tarih Araştırmaları Veritabanı ve İstanbul’un Mekansal ve Kültürel Çeşitliliğine Yönelik Uygulama Örnekleri Projesi. Amacımız sayıları her geçen gün artan sözlü tarih kayıtlarının bir veri bankasını oluşturmak ve bir örneklem üzerinden sahaya metodolojik katkılarda bulunmak. “Söz Uçmadan…” parolası ile yola çıkan projeye dair detayları “Havadis” kısmında bulabilirsiniz.
Serhat Aslaner’in hazırladığı “Mola” sayfalarımızı bu sayıda Ramazan ayına hasrettik. Ahmed Rasim, Abdülbaki Gölpınarlı ve Halid Fahri Ozansoy’un kalemlerinden Ramazan intibalarını aktaran üç metne yer verdik. Diğer taraftan “İktibas” kısmında ise sadece eski ramazanlar bağlamında değil, çağdaş Türk düşüncesi ve çalışmaları açısından da önem arzeden 1913 tarihli ufak hacimli bir broşürü, Ramazan Musahabeleri’ni latinize ederek dikkatinize sunduk.
Zevkle okuyun, hayırla kalın!
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ