- ANA SAYFA
- YAYINLAR
- BÜLTEN ARŞİV
- SAYI 72 YIL: 2010
- Bülten'den
Bülten'den
Bilim ve Sanat Vakfı’nın kuruluşunun 24. yılında, Bülten’in 72. sayısı ile karşınızdayız. BSV Bülten’in bu sayısı, 2010 Bahar Seminerlerini de içine alan Ocak-Nisan 2010 dönemindeki Yuvarlak Masa toplantıları, ihtisas ve atölye gruplarında ele aldığımız meselelerin hasılasını içeriyor. Aslında bu hasılanın muhasebesini…
Bir yandan çağdaş dünya toplumunun ana dinamiklerini anlamaya, diğer yandan Türkiye’nin tarihî köklerini bulmaya ve bu kökler üzerinde sağlıklı bir geleceğin inşasına katkıda bulunmaya çalışan Bilim ve Sanat Vakfı, bu amaçla düzenlediği yüzlerce faaliyete, bu dönem de, yeni başlıklar ekledi: Küresel Araştırmalar Merkezi (KAM), “Milliyetçilik, Küreselleşme ve Din” ve “Tarihi ve Teorik Arka Planlarıyla İktisat Politikaları” başlıklı iki yeni okuma grubuna ve “Yönetim Düşüncesi” başlıklı yeni bir ihtisas çalışmasına; Türkiye Araştırmaları Merkezi (TAM) “Biyografi Okuma Grubu”na ve Sanat Araştırmaları Merkezi “Türk Sineması Atölyesi”ne başladı.
Sanat Araştırmaları Merkezi’nin (SAM) bünyesinde yer alan Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin 6 Mart 2010’da düzenlediği “Ahmet Uluçay Sineması” başlıklı program da yukarıda bahsettiğimiz çabanın bir yansıması… Bu programa dair ayrıntıları hem Hayal Perdesi’nin 15. sayısında hem de SAM’a ayırdığımız sayfalarda bulabilirsiniz.
Mecmua sayfalarında, Feyzullah Yılmaz’ın -14 Mart 2009’da düzenlenen Bilim ve Sanat Vakfı 20. Öğrenci Sempozyumu’nda tebliğ olarak sunduğu- “Merkez-Çevre Teorisine Eleştirel Bir Bakış: Eleştirel Teori & Antonio Gramsci” başlıklı makalesine yer verdik. Bu vesileyle bugüne kadar 21 öğrenci sempozyumu düzenlediğimizi de bir not olarak ekliyoruz.
Düzenlediğimiz programların yanı sıra yayınladığımız dergiler ve kitaplar da sözkonusu çabamızın bir neticesi… Ocak-Nisan döneminde yayınlanan süreli yayınlarımız şu şekilde: TALİD’in“Türk Mimarlık Tarihi”; Dîvân: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi’nin “Siyaset Düşüncesi” ve e-dergimiz Hayal Perdesi’nin“Ahmet Uluçay” sayısı.
Bilim ve Sanat Vakfı, düşüncenin, genellikle, uykuya daldığı Yaz rehavetinde “yol”da olmaya, her zamanki gibi devam edecek; Yaz Seminerleriyle, Yuvarlak Masa toplantılarıyla, ihtisas, atölye ve okuma gruplarıyla…
Hayırda kalın!
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ