TALİD 17 "Türk Felsefe Tarihi" çıktı!

4 Şubat 2013 Pazartesi

Bilim ve Sanat Vakfı, Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin yılda iki defa yayınlandığı ve şimdiye kadar Türk İktisat Tarihinden Türk Siyaset Tarihine, Türk Hukuk Tarihinden Türk Bilim Tarihine, Türk Şehir Tarihinden Türk Mimarlık Tarihine ve Türk Sanat Tarihinden Dünyada Türk Tarihçiliğine kadar çeşitli konuları inceleyen Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi'nin “Türk Felsefe Tarihi” başlıklı 17. sayısı yayınlandı.

Felsefenin Türkiye’deki macerasına odaklanan Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin (TALİD) bu sayısı, söz konusu macerayı genel olarak felsefe tarihi yazı­mı, felsefî eser türlerinin gelişim seyirleri, belli başlı felsefe disiplinlerine dair lite­ratür değerlendirmeleri, bazı Batılı felsefî ekol/yaklaşımların Türkiye’deki yansı­maları, felsefe çalışmalarını yönlendiren kurumsal yapılar ve süreli yayın dünyası ile Türkiye’de felsefenin çeşitli alanlarına önemli katkılarda bulunan isimlere dair tanıtımlar çerçevesinde inceliyor ve her sayıda olduğu gibi bu sayıda da felsefenin Türkiye’deki tarihini iki duayenin, Mahmut Kaya ve Doğan Özlem’in hayat hikayeleri özelinde irdeliyor.

TALİD’in Türk Felsefe Tarihi başlıklı bu sayısında önceki sayılarda olduğu gibi ilgili literatürün derinlemesine ve çok yönlü olarak ele alınması için azami gayret gösterildi. Her sayıda olduğu gibi bu sayıda da konu açısından önemli kaynak, kurum ve kişiler olabildiğince etraflı bir şekilde ele alındı ve -eksiklikleri olmakla beraber- kapsamlı ve kaynak niteliğinde bir dosya hazırlandı.

Ele aldığı konuların çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin Türk Felsefe Tarihi sayısı, sahasında önemli bir boşluğu doldururken, bu sahada çalışan araştırmacılara ciddi bir katkı sağlıyor.

Bu sayısının kapak resmine, içindekiler bölümüne ve önsöz yazısına www.talid.org adresinden ulaşabilirsiniz. Derginin eski ve gelecek sayı konularını da aynı web sitesinden inceleyebilir, ilk on bir sayımızın tüm makalelerini pdf olarak indirebilirsiniz.

Dergimize her türlü katkınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Not:Derginin Kapak resmini http://talid.org/resim.aspx?RESIM=Kapak21 adresinden temin edebilirsiniz. Bu sayinin sunus-tanitim yazisinin tamami icin bkz. http://talid.org/sunus.aspx?SAYI=17

Derginin genel olarak tanitimi icin bkz. http://www.talid.org/about.aspxve http://www.talid.org/kunye.aspx

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.