"Medeniyetler ve Dünya Düzenleri" Sempozyumu'nun üçüncü kitabı çıktı!

6 Aralık 2014 Cumartesi

Bilim ve Sanat Vakfı’nın 2006 yılında düzenlediği uluslararası “Medeniyetler ve Dünya Düzenleri” sempozyumunda sunulan tebliğlerden oluşan ve editörlüğünü Fred Dallmayr, M.Akif Kayapınar ve İsmail Yaylacı’nın yaptığı Civilizations and World Order: Geopolitics and Cultural Difference” başlıklı derleme kitap 2014 Eylül ayında Lexington Books tarafından yayımlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Civilizational Revival in the Global Age” başlıklı önsözü ile başlayan ayrıca "The Formative Parameters of Civilizations: A Theoretical and Historical Framework" başlıklı bir de makalesi yer alan kitapta Richard Falk, Hans Köchler, Chris Brown, S. Sayyid, Tu Weiming ve Robert Gilpin gibi önemli isimlerin de makaleleri yer almaktadır.

Daha önce de editörlüğünü Sadık Ünay ve Muzaffer Şenel’in yaptığı ve 2009 yılında Nova tarafından yayımlanan “Global Orders and Civilizations: Perspectives from History, Philosophy and International Relations” başlıklı kitap Sempozyum tebliğlerinden derlenen ilk yayın olmuştu. Editörlüğünü Muzaffer Şenel ve Mesut Özcan’ın yaptığı ve 2010 yılında Klasik yayınlarından “Modernite ve Dünya Düzen(leri)” başlığı ile yayımlanan kitap ise serinin ikinci kitabı olmuştu.

Sempozyum boyunca vurgulanan medeniyet, düzen ve dünya düzeni tartışmalarını disiplinler ve kültürlerarası bir perspektifle ele alarak barışçıl ve adil bir dünya düzeninin mümkün olduğu ana fikrinin hakim olduğu her üç kitap da içerdiği konular ve vurgulanan kavramlar bakımından farklılık arz ediyor. İlk iki kitapta dünya düzeni ve medeniyet kavramları daha çok yöntem, tarihsel süreçler, ekonomi politik analizler ve uluslararası ilişkilere yansımaları ile ele alınmıştı. İkinci kitapta ise jeopolitika, kültürel farklar, küresel ve bölgesel düzen ile medeniyet kavramı arasındaki ilişkiler alanının uzman ve referans isimleri tarafından ele alınmıştır.

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.