TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Fotoğrafçılık Marifetiyle Osmanlı-Kacar İlişkileri: Muzafferiddin Şah’ın İstanbul Gezisi (1900)

Başak Kilerci

7 Nisan 2014 Pazartesi 18:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Nisan ayı Tez-Makale Sunumları programında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladığı “Fotoğrafçılık Marifetiyle Osmanlı-Kacar İlişkileri: Muzafferiddin Şah’ın İstanbul Gezisi (1900)”* başlıklı yüksek lisans tezi çerçevesinde Başak Kilerci** misafirimiz olacak. Kilerci tezinde fotoğrafın on dokuzuncu yüzyıl Osmanlı Devleti ve Kacar İranı'nda bir temsil stratejisi olarak Osmanlı-Kacar rekabeti ve işbirliği bağlamındaki kullanımını ele almaktadır. Ayrıca Osmanlı-Kacar ilişkileri ve karşılaştırmalı fotoğraf tarihi alanlarındaki boşluğu doldurmayı hedefleyen tez, fotoğrafın bir tarihi kaynak olarak kullanımını incelemektedir.

 

* Başak Kilerci, Ottoman-Qajar Relations through Photography: Mozaffar al-Din Shah’s İstanbul Visit, Yüksek Lisans Tezi, Boğaziçi Üniversitesi.

** Doktora Öğrencisi, Oxford Üniversitesi Doğu Araştırmaları Enstitüsü.

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 84. sayısı 86-87 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini okumak için tıklayınız…

 

EDİTÖRDEN

BİSAV YAZ PROGRAMI 2024

Batı Sonrası Dünya / Karşıtlıklar, Perspektifler ve Yeni Düzen Arayışları 3-7 Eylül 2024

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.