TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Osmanlı Hükümeti ve Mısır Meselesi: Adli İlişkiler ve Siyaset (1800-1914)

Mustafa İnce

14 Ocak 2017 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Ocak ayı tez sunumlarındaki konuğumuz Mustafa İnce* ile İmparatorluk merkezi ile Mısır eyaleti arasındaki ilişkilerin 18. yüzyıl sonlarından 20. yüzyıl başlarına uzanan seyrini ve mahiyetini tartışacağız. Tartışmanın temel başlıklarından birisini Mısır’da uygulamaya konulan adli reformların arka planı, siyaseti, merkezle ilişkiler üzerindeki etkisi teşkil edecek. Diğer bir temel başlık ise, Osmanlı’nın askeri gücüne, uluslararası konjonktüre göre boyutlar kazanan ve nihayet saltanat ve hilafet gibi merkezi otoritenin iki önemli alanını sahiplenmeye varan siyasi ilişkiler olacaktır.

 

* Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi

** Mustafa İnce, “The Ottoman Government and The Egytian Question: Judicial Reform and Politics (1800-1914)”, Doktora Tezi, Boğaziçi Üniversitesi, 2016.

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 93. sayısı 85-87 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/274/1688/osmanli_hukumeti_ve_misir_meselesi_adli_iliskiler_ve_siyaset__1800_1914

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.