TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları

Erol Ölçer

24 Ocak 2015 Cumartesi 17:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bir Kitap Bir Yazar program serimizde bu ay Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları başlıklı kitabı çerçevesinde Erol Ölçer’ı misafir edeceğiz. Ölçer kitabında, 1927 senesinde hemen tamamı Osman Nuri Ergin tarafından verilen yeni mahalle/cadde/sokak isimlerinin çetelesini tutuyor ve hangi değişikliklere uğradığını başta Osman Nuri Ergin külliyatı olmak üzere pek çok kaynağa müracaat ederek önemli bir toplumsal hafıza çalışmasını dikkatlerimize sunuyor. 

* Erol Öçer,  Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları, İstanbul: Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2014.

http://www.zeytinburnu.bel.tr/Document/FileManager/Sehir-sokak-hafiza.pdf

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 87. sayısı 86-88 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/239/1448/sehir_sokak_hafiza_kuyulu_dan_bicki_yurdu_na_osman_nuri_ergin_ile_istanbul_sokak_adlari

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.