TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Ders ile Sohbet Arasında: XIX. Asır İstanbul’unda İlim ve Kültür Meclisleri

Şemsettin Şeker

16 Mart 2015 Pazartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bir Kitap Bir Yazar program serimizin bu ayki konuğu Ders ile Sohbet Arasında: On Dokuzuncu Asır İstanbul'unda İlim, Kültür ve Sanat Meclisleri* kitabının müellifi Şemsettin Şeker** olacak. Programda; resmî kurum ve dairelerden dinî ve sosyal çevrelere; memur, ulema ve şuara konaklarından musiki meclislerine uzanan geniş bir yelpazede, Osmanlı ilim, kültür ve sanat muhit ve meselelerinin merkezinde yer aldığı mahfiller üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz.

* Şemsettin Şeker,  Ders ile Sohbet Arasında: On Dokuzuncu Asır İstanbul'unda İlim, Kültür ve Sanat Meclisleri,  İstanbul: Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2013.

http://www.zeytinburnu.bel.tr/Document/FileManager/ders_sohbet%20.pdf

** Dr.

 

Bu programın, BSV Bülten'in 87 sayısı 88-89 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/239/1449/ders_ile_sohbet_arasinda_on_dokuzuncu_asir_istanbul_unda_ilim_kultur_ve_sanat_meclisleri

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.