KAM Özel Etkinlik/ Bosna'nın ve Balkanların Geleceği

28 Kasım 2005 Pazartesi

Behmen kendi yaşamından hareketle kurucuları arasında yer aldığı “Genç Müslümanlar” hareketinin gelişimini,bugününü ve Balkanların ve özelde Bosna'nın geleceğine yönelik düşünce ve planlarını dinleyicilerle paylaştı. Behmen'in konuşması katılımcılara bir toplumun varoluş mücadelesiyle bir kişinin hayat hikayesinin, bir insanın şahsi tarihiyle bir toplumun mücadelesinin içiçe geçişinin bir örneğini sundu. Aliya İzzetbegoviç'le omuz omuza geçirdikleri uzun mücadele yıllarından hatırında kalan anıları da dinleyicilerle paylaşan Ömer Behmen, İslam dünyasında sivil toplum örgütleri arasında kurulacak sıkı
ilişkilerin gerekliliğine işaret etti. Sorular kısmında ise Behmen, özellikle savaş esnasında kendisinin bizzat şahid olduğu anları dinleyicilere aktardı. Türkiye ile Bosna arasındaki kardeşlik bağının çok yönlü olarak geliştirilmesi için her düzeyde gayret göstermemiz gerektiğine vurgu yapılan toplantı gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.