KAM/ TEZAT: Son Gelişmeler Işığında Ortadoğu'da Su Sorunu

30 Kasım 2005 Çarşamba

Yüksek Lisans tezini  Ortadoğu'da su sorunu üzerine yazan Şahin;  suyun Ortadoğu siyasetinde bir sorun haline gelişinin 1950'lerle birlikte tarıma dayalı kalkınma hamlelerinin ortaya çıkışıyla başladığını belirttti. Özellikle Türkiye, Suriye ve Irak arasında evvelce yaşanan anlaşmazlıkların tarihine ve içeriğine değinen Şahin,  İsrail'in soruna nasıl müdahil olduğuna da temas etti. Şimdi gelinen noktada  su meselesine ABD, AB ve Kuzey Irak Kürtleri  gibi yeni taraflar/aktörler eklendiğini ekledi. Bu haliyle su sorununun Ortadoğu'da muhtemel bir barışı sulandırdığını ifade etti. Türkiye'nin 'komşularla sıfır problem' politikasının yapıcı etkilerinden bahsetti.

 Soru ve cevaplarla daha da açımlanan toplantının son kısmında Mesut Şahin'den, yakın zamanda AGİT seçim gözlemcisi olarak bulunduğu Azerbaycan'la ilgili değerlendirmelerini de dinleyerek toplantımıza son verdik.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.