KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Dünya Siyasetinde Performatif Sosyalleşme: Türkiye ve Mısır'da İslamcılık, Sekülerizm ve Demokrasi

İsmail Yaylacı

11 Ekim 2014 Cumartesi 16:00 Salon: ZEYREK SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi 11 Ekim’de “TEZAT” toplantı dizisinin altmış dördüncüsünde İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İsmail Yaylacı’yı misafir ediyor. Yaylacı, Minnesota Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde hazırladığı “Performative Socialization in World Politics: Islamism, Secularism and Democracy in Turkey and Egypt” başlıklı doktora tezi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 11 Ekim Cumartesi günü saat 16:00’da Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

İsmail Yaylacı, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerinde lisansını (2005), aynı üniversitenin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı (2007). Minnesota Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde “Performative Socialization in World Politics: Islamism, Secularism and Democracy in Turkey and Egypt” başlıklı teziyle doktora derecesini aldı (2014). Halen İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Fred Dallmayr ve M. Akif Kayapınar’la beraber Civilizations and World Order: Geopolitics and Cultural Difference (Rowman and Littlefield, 2014) başlıklı kitabın editörlüğünü yapan Yaylacı’nın Divan Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi ve International Journal of Middle East Studies dergilerinde makale ve değerlendirmeleri yayınlandı. Eleştirel uluslararası ilişkiler teorisi, uluslararası normlar ve kurumlar, karşılaştırmalı siyaset, karşılaştırmalı siyaset teorisi, İslam siyaset düşüncesi, post-kolonyal teori, demokratik teori, demokratikleşme, İslamcılık ve sekülerizm alanlarında çalışıyor.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: 
kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.