SAYI 85 YIL: 2014

31 Ocak 2015 Cumartesi

Bilim ve Sanat Vakfı’nın, Mayıs 2014-Ağustos 2014 arasında düzenlediği faaliyetlere dair havadis ve değerlendirmeleri ihtiva eden 85. Bülten ile huzurlarınızdayız. Ramazan ayı, yaz tatili ve yeni sezon hazırlıkları gibi yavaşlatıcı unsurlara rağmen nisbeten hareketli ve bereketli bir dört ayı daha geride bıraktık. Bu süre zarfında, eski ve hâl-i hazır kademe öğrencileri ile beraber her yaz belirli bir konuya merkeze alarak bir hafta boyunca sunum ve tartışmalarla gerçekleştirdiğimiz Yaz Seminerleri’nin bu seneki konusunu Toplumsal Hareketlilik teşkil etti. 21-26 Haziran 2014 tarihleri arasındaki program kapsamında 24 Haziran’da hocalarımızın da iştiraki ile bir de Sapanca gezisi yapmış olduk. Öte yandan 29 Haziran’da da Vakfımızın yıllardan beri tertib ettiği, dostlarını bir araya getirdiği İftar programımızı gerçekleştirdik.

Araştırma merkezlerimiz ve TSA proje ekibi, ilerleyen sayfalarda mufassalen göreceğiniz vechile, program ve program serilerine aynı minval üzere devam ettiler. Sanat Araştırmaları Merkezi daha önce düzenlediği “Bir Garip Yolcu: Hasan Aycın” başlıklı panelde sunulan tebliğleri aynı isimle 29. Notlarolarak neşretti. Yine online sinema dergimiz Hayal Perdesi’nin 40. (Mayıs-Haziran) Ve 41. (Temmuz-Ağustos) sayları da bu süre zarfında okuyucu ile buluştu.

Geride biraktığımız 4 ay içerisinde yaşadığımız heyecan verici ve sevindirici gelişmelerden birisi de her geçen gün koleksiyonunu genişletmeye ve vasıflı bir araştırma kütüphanesi olmaya doğru seyreden Kütüphanemizin 100.000. kitabının kaydını yapması oldu. 

Serhat Aslaner’in hazırladığı “Mola” sayfalarımızda, Ahmet Hamdi Tanpınar’dan yapılmış, müstefid olacağınızı tahmin ettiğimiz, üç iktibasa yer verdik.

Bülten’in elinizdeki 85. sayısından itibaren “Mola” ve “Seyr ü Sefer” gibi faaliyet harici alanlarına bir yenisini daha, “Efemera” bölümünü ekliyoruz. Bu sayıdan itibaren gerek Vakıf arşivinden gerekse  muhtelif mecralardan tarafımıza intikal eden evraka da yer vereceğiz. Tek başına bir çalışma konusu olmasalar da yapılan çalışmalara katkı sağlayacakları aşikar olan bu bölümün açılışını BSV Kütüphanesi arşivinde bulunan Arslan Pulathaneli evrakından biri Orhan Şaik Gökyay ve diğeri Talat S. Halman’a ait iki mektup ile yapıyoruz.

Zevkle okuyun, hayırla kalın!

KÜRESEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

MEDENİYET ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

SANAT ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.