BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

12. Hafta

25

Mar

Klasik Edebiyat Okumaları II: Şehr-engîzler

Kadir Turgut

Sâkî-nâmeler ile başlanan Klasik Edebiyat Okumaları’nın ikinci kısmı olan program kapsamında İslami edebiyat geleneği içerisinde telif edilmiş olan şehr-engîzler arasından seçilen örnek metinler karşılaştırmalı olarak okunacak ve incelenecektir.

25 Mart 2017 Cumartesi

[İPTAL- ERTELEME] Uzlaşma mı Fark mı? Rorty ve Laclau-Mouffe Örneğinde İki Demokrasi Anlayışı

Deniz Kundakçı

Medeniyet Araştırmaları Merkezi Tezgahtakiler toplantı serisinde Mart ayının son konuğu Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Deniz Kundakçı olacak. Toplantıda Kundakçı,pragmatizm ve post-marksizmin siyasal önerilerini Rorty ve Laclau-Mouffe üzerinden ele alarak, çağdaş siyaset düşüncesinin iki önemli karşılaştırmalı olarak ele alacak.

25 Mart 2017 Cumartesi

Nezakette Kusur Etmeyen Barbarlar: Cizvit Rahip Paul Tafferner'in Gözünden Osmanlı Diplomasisi (1665-1666)

Özgür Kolçak

Birincil kaynakların okunup tartışıldığı Tarih Okumaları programının bu ay ki seyahatnameler dizisi konuğu Özgür Kolçak ile Cizvit Rahip Paul Tafferner'in seyahatini ele alan eseri üzerinden bir okuma yapacağız.

25 Mart 2017 Cumartesi

Siyasette Adaletin Yeri ve Rolü: Asabiyye versus Adalet

M.Akif Kayapınar

Yrd. Doç.Dr. M.Akif Kayapınar siyaset, güç ve adalet arasındaki ilişkiyi İbn-i Haldun’un asabiyye kavramı etrafında tartışacağı bir sunum gerçekleştirecek.

25 Mart 2017 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.