BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

4. Hafta

28

Oca

Nihilizmi Sufizm ile Aşmak: Muhammed İkbal ve Felsefesi

Feyzullah Yılmaz

Tezgahtakiler toplantı serisinde konuğumuz Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi'nde doktorasını tamamlayan Dr. Feyzullah Yılmaz olacak. Yılmaz, çağdaş sorunlar bağlamında Muhammed İkbal'in felsefesini tartışacak.

28 Ocak 2017 Cumartesi

2000’ler Türkiye’sinde Mimarlık: Problemler ve İmkânlar

Ahmet Yılmazİbrahim Hakkı Yiğit

Türkiye’de mimarlığın serencamı sosyolojik düzlemde yaşanan gelişmelerden bağımsız değildir. İdeolojik ve estetik kaygıların yanı sıra, sınıfsal çekişmeler de alanda üretim yapmayı etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Ahmet Yıldız ve İbrahim Hakkı Yiğit’in konuşmacı olacağı programda, bu çerçeve dâhilinde, günümüz Türkiye’sinde mimarlığın sorunları ve imkânları ele alınacak.

28 Ocak 2017 Cumartesi

Osmanlı’da Adalet Fikri ve Pratiği

Engin Deniz Akarlı

“Küresel Siyaset ve Adalet Konuşmaları” toplantı dizisi çerçevesinde Prof. Dr. Engin Deniz Akarlı, “Osmanlı’da Adalet Fikri ve Pratiği” başlıklı bir sunum gerçekleştirecektir.

28 Ocak 2017 Cumartesi

Osmanlı Cezayir’inde Esaret, Fidye ve Korsanlık

Emrah Safa Gürkan

Birincil kaynakların okunup tartışıldığı Tarih Okumaları programında bu sezon seyahatnameleri tartışmaya başlıyoruz. Programın Ocak ayında gerçekleşecek ilk oturumunda Emrah Safa Gürkan ile Osmanlı Cezayir’ini anlatan ve biri bir esirin diğeri ise bir keşişin kaleminden çıkma iki seyahatname üzerine konuşacağız.

28 Ocak 2017 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.