- ANA SAYFA
- ETKİNLİKLER
22
Ara
Hayal Perdesi Film Atölyesi
Murat Pay
Atölyenin amacı filmin anlam dünyasını teorik ve pratik düzlemde kavramaya çalışmaktır. Teorik çalışmaların ağırlıkta olacağı atölye programında imkanlar dahilinde pratik çalışmalara (kısa film yapımı) yer verilecektir.
19. Yüzyıldan Günümüze: Romantizm, Melankoli ve Siyaset
Ömer Behiç Albayrak
Zeynep Gökgöz moderatörlüğünde gerçekleştirilen Sanat ve Felsefe İhtisas Seminerleri isimli program dizisinin dördüncü konuğu Ömer Behiç Albayrak olacak. Albayrak, programda "19. Yüzyıldan Günümüze: Romantizm, Melankoli ve Siyaset" konusunu ele alacaktır.
2018’de Türk Dış Politikası
Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenleyeceği 2018’de Türk Dış Politikası panelinde, 2018 yılının küresel ve bölgesel gelişmeleri Türk dış politikası ekseninde tartışılacak. Oturum başkanlığını Dr. İsmail Yaylacı’nın yapacağı panelin konuşmacıları Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof.Dr. Mesut Özcan ve Dr. Kadir Temiz olacak. Panel, 22 Aralık Cumartesi saat 14.00’de Vefa Salonu’nda başlayacaktır.
Tanrı Tabiatı Yaratıyor mu? Zorunluluk Çerçevesinde Bir Yaklaşım
Yasin Ramazan Başaran
Yasin Ramazan Başaran, Indiana Üniversitesinde tamamlamış olduğu doktora tezini sunacak.
Osmanlı Toplumunda Kültürel Üretim Mekânları
Berat Açıl
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde yeni bir program serisi başlıyor. “Toplum, Mekân, Estetik” başlıklı bu seride, Osmanlı İstanbul’unda köşk ve konak hayatına doğrudan yahut dolaylı bir şekilde odaklanan eserler ve yazarları üzerinden edebiyatta köşk ve konak hayatının nasıl değerlendirildiğini inceleyeceğiz.
Prens Erfaüddevle'nin Hatıratında Olaylar, İnsanlar ve İstanbul
Turgay Şafak
Birincil kaynakların okunup tartışıldığı Tarih Okumaları programında seyahatnameleri tartışmaya devam ediyoruz. Programın Aralık ayında gerçekleşecek oturumunu Dr. Turgay Şafak ile gerçekleştireceğiz.
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ