BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

43. Hafta

22

Eki

Roman Okuma Grubu II

Neslihan DemirciRahime Demir

Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde geçen yıl oluşturulan roman okuma grubu Ekim ayından itibaren faaliyetlerine devam edecek. Çalışma boyunca, seçilen örnekten yola çıkarak modern Türk romanının nasıl bir seyir izlediğinin incelenmesi amaçlanıyor. Çalışmanın diğer hedefleri de edebiyat eserinin hangi ipuçlarının izi sürülerek okunabileceğinin imkânlarını aramak ve yazarın “ne”yi anlattığından çok “nasıl” anlattığının peşine düşerek değerlendirilmesine örneklik teşkil etmek. Her toplantıda, belirlenen roman bağlamında kısa bir sunumun ardından öne çıkan hususlar katılımcılarla tartışılıyor.

22 Ekim 2008 Çarşamba

İhbarcı Hocadan Türbanlı Kadifeye: Türk Romanında “Din”in Temsil Ediliş Biçimi

Ahmet Sait Akçay

Geçen yıl başladığımız Bir Birikime Yeniden Bakmak: Türk Romanına Kritik Yaklaşımlar adlı program dizisi onbirinci programında "İhbarcı Hocadan Türbanlı Kadifeye: Türk Romanında “Din”in Temsil Ediliş Biçimi" konusunu ele alacak.

22 Ekim 2008 Çarşamba

Ortadoğu'da Son Durum ve Filistin Meselesine Etkileri

Cevad ElHamed

Küresel barışın anahtarı Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin Filistin meselesine etkilerini, Ürdün'ün tanınmış uluslararası ilişkiler uzmanlarından Merkezi Amman'da bulunan Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin Müdürü Dr. Cevad El-Hamed ile tartışacağız.

22 Ekim 2008 Çarşamba

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.