BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

16. Hafta

21

Nis

Şehir Çalışmaları Atölyesi

Yunus UğurAlim Arlı

Uzayıp giden şehir meseleleri. Bu atölye şehirlerin mahiyetini, meselelerini, tarihi oluşum ve dönüşüm süreçlerini Türkiye şehirleri ve özellikle de İstanbul örneğini dikkate alarak anlamaya ve tartışmaya yöneliktir. Öncelikle şehirlerin ortaya çıkışı ve tanımları üzerinde eleştirel okumalar yapılacak daha sonra şehirlerin tarihsel süreçleri, dönüşümleri ve bugünkü meseleleri üzerine tartışılacaktır. Akabinde atölye mensuplarınca tercih edilecek bazı şehir temaları üzerine yoğunlaşılacaktır.

21 Nisan 2012 Cumartesi

Korku ve Yakarışın Menzilleri: Zarifoğlu Sanatının İmkânları

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, vefatının yirmi beşinci yıl dönümünde Türk edebiyatının önemli isimlerinden Cahit Zarifoğlu için iki oturumlu bir panel düzenliyor. 21 Nisan 2012 tarihinde düzenlenecek “Korku ve Yakarışın Menzilleri: Zarifoğlu Sanatının İmkânları” başlıklı panelin konuşmacıları arasında Sevengül Sönmez, Bahar Gökpınar, Ümit Aksoy, Yücel Kayıran, Yalçın Armağan, Mehmet Said Aydın ve Metin Kaygalak bulunuyor. Zarifoğlu'nun sanatçı kişiliğinin ele alınacağı panelde, açılış konuşmasını ise Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özel yapacak.

21 Nisan 2012 Cumartesi

Çoban ve Kral: Siyasetnamelerde İdeal Yönetici İmgesi

Bahadır Türk

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Tezgahtakiler toplantı serisinin Nisan ayındaki üçüncü programında Bahadır Türk'ü misafir ediyoruz.

21 Nisan 2012 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.