BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

39. Hafta

29

Eyl

Bireysel ve Kurumsal Performans

Bahattin Aydın

KAM “Etkin Yönetim Söyleşileri”nin yirmi ikincisinde, Avea İnsan Kaynakları Direktörü Ba­hat­tin Ay­dın, “Bireysel ve Kurumsal Performans” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir. Toplantı, 29 Eylül Cumartesi günü 10:30’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.

29 Eylül 2012 Cumartesi

Menâkıbnâmelere Giriş ve Elvan Çelebi’nin Menâkıbü'l-Kudsiyyesi

Ahmet Yaşar Ocak

Tarih Okumaları çerçevesinde başladığımız bu serimizde, daha önce Bizans, Osmanlı ve Anadolu kronikleri üzerine gerçekleştirdiğimiz programların ardından Menâkıbnâme türü ve tarihimizde önemli yeri olan Menâkıbnâmeleri ele alıyoruz. Bu minvalde birinci programımızda Ahmet Yaşar Ocak* ile giriş mahiyetinde Menâkıbnâme türü üzerine bir konuşma dinleyecek, daha sonra Elvan Çelebi’nin Menâkıbu'l-kudsiyye fî menâsıbi'l-ünsiyye** adlı eseri üzerine tartışacağız.

29 Eylül 2012 Cumartesi

Türkiye’nin Stratejik Kültürü ve Yeni Dış Politikası

Ramazan Erdağ

KAM TEZAT toplantısında Dr. Ramazan Erdağ'dan “Türkiye’nin Stratejik Kültürü ve Yeni Dış Politikası: Süreçler, Aktörler ve Eylemler" başlıklı doktora tezini dinleyeceğiz. Toplantı 29 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 17.00’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.

29 Eylül 2012 Cumartesi

Felsefi Açıdan Tabakat Literatürü 4: Ebû Hayyân et-Tevhîdî, el-İmtâ ve’l-müânese & el-Mukâbesât

İbrahim Halil ÜçerM. Fatih Arslan

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Felsefi Açıdan Tabakat Literatürü toplantı serisinin dördüncü oturumu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden İbrahim Halil Üçer ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden M. Fatih Arslan ile birlikte gerçekleştirilecek.

29 Eylül 2012 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.