BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

17. Hafta

27

Nis

Kalkınmacı Modernlik ve Türkiye'de Ekonomi Politik Çalışmalarının Serencamı

Bilim ve Sanat Vakfı Küresel Araştırmalar Merkezi, 27 Nisan Cumartesi günü Türkiye’deki ekonomi politik çalışmalarının enine boyuna tartışılacağı bir panel düzenleyecektir. Türkiye’de ekonomi politik çalışmalarının önde gelen isimlerinin katılacağı Panel’de İslam İşbirliği Teşkilatı Danışmanı Doç. Dr. Sadık Ünay, 2013 yılında yayınlanan “Kalkınmacı Modernlik: Küresel Ekonomi Politik ve Türkiye” başlıklı kitabından yola çıkarak Türkiye’nin küresel ekonomi politik sistem ve bu sistemin başlıca aktörleri ile yüzyıllara yayılan yüzleşmesinin anlamlandırılma biçimleri üzerinde değerlendirmeler yapacaktır. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Öniş ise, ekonomi politik çalışmalarında yöntem ve araştırma metotlarının farklılaşmasından yola çıkarak Türkiye’de ekonomi politik çalışmalarının dünü ve bugünü üzerinde bir sunum yapacak ve bu alanda çalışma yapmak isteyen genç akademisyen adayları ile birikimlerini paylaşacaktır. Panel’in oturum başkanlığını ise teorik ve uygulamalı ekonomi politik çalışmaları üzerine birçok eseri bulunan T.C Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan yapacaktır.

27 Nisan 2013 Cumartesi

Müzik ve Hafıza

Yalçın Çetinkaya

Sanat Araştırmaları Merkezi’nde Ekim ayında başlattığımız SanatHafıza program dizisinin altıncı oturumunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Yalçın Çetinkaya’yı konuk ediyoruz. 27 Nisan tarihinde gerçekleşecek programda “Müzik ve Hafıza” üzerine konuşacağız.

27 Nisan 2013 Cumartesi

Current State of Islamic Movements in South Asia

Abdullah Al-Ahsan

KAM “Asya Konuşmaları” toplantı dizisinin on birincisinde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden alanında dünya çapında tanınan bir isim olan Prof. Dr. Abdullah Al-Ahsan, Bangladeş’teki son gelişmelerle birlikte Güney Asya’daki İslami hareketlerin mevcut durumuna ilişkin 27 Nisan'da bir sunum yapacak.

27 Nisan 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.