BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

23. Hafta

06

Haz

2014/15’te Türk Sineması’na Bakış

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, 6 Haziran 2015 tarihinde “2014/15’te Türk Sineması’na Bakış” başlıklı bir panel düzenliyor. Oturum başkanlığını Koray Sevindi’nin yapacağı panelde Barış Saydam, Murat Tırpan, Halil Kardaş ve Zeynep Çetin Erus konuşmacı olarak yer alacak. Panel, Bilim ve Sanat Vakfı Zeyrek Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Batı Aydınlanmasının Yahudi Modernizasyonuna Etkisi: Moses Mendelssohn Örneği

Seda Özmen

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin Tezgâhtakiler toplantı dizisinin Mayıs ayındaki üçüncü konuşmacısı Dr. Seda Özmen olacak. Özmen, yakın zamanlarda tamamlanan tezi üzerinden Aydınlanma'nın düşünce ve değerlerini Alman Yahudiler'inin modernizasyonu için kullanan ve kurucusu olduğu Haskala Hareketi ile Yahudilerin modernleşmesinin teorik temellerini hazırlayan Moses Mendelssohn'un felsefesini anlatacak.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Araba Sevdası: Edebiyat Eleştirisi Olarak Eleştirel Basım

Fatih Altuğ

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Kırkambar Kitap etkinliği kapsamında 6 Haziran Cumartesi günü Fatih Altuğ’u misafir ediyor. Altuğ ile 2014 yılında eleştirel basımını hazırladığı Araba Sevdası romanı üzerinden edebiyat eleştirisi olarak eleştirel basımı konuşacağız.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Tarihsel Arka Planıyla Yemen Krizi

Zekeriya Kurşun

KAM “Ortadoğu Konuşmaları” serisinin yirmi dördüncüsünde Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Zekeriya Kurşun’u misafir edeceğiz. Kurşun, “Tarihsel Arka Planıyla Yemen Krizi” başlıklı bir sunum yapacak. Toplantı, 6 Haziran Cumartesi günü saat 17:00’de Araştırma II salonunda başlayacak.

6 Haziran 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.