BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

22. Hafta

30

May

Türkiye’de İç Göç, Siyaset ve Genel Seçimler

Ali Akarca

Küresel Araştırmalar Merkezi 30 Mayıs’ta Türkiye’de iç göçün siyasal sonuçlarını ve genel seçimler üzerindeki etkilerini tartışmak üzere Illinois Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akarca’yı misafir edecek. Toplantı 15:00’te Araştırma II salonunda başlayacak.

30 Mayıs 2015 Cumartesi

İyinin ve Kötünün 'Ötesi' Var mı?: Mesnevi ve Tragedya

Zeynep Gemuhluoğlu

Sanat Araştırmaları Merkezi’nin Mart 2015'te başlattığı SanatKötülük dizisinin Mayıs ayı konuğu Zeynep Gemuhluoğlu. Kötülük, sanat ve felsefe ilişkisini konu alan serinin üçüncü oturumunda İyinin ve Kötünün 'Ötesi' Var mı?: Mesnevi ve Tragedya üzerine konuşacağız.

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Son Devir Osmanlı Müelliflerinin Uluslararası Hukuk Kitaplarına Bir Bakış

Berdal Aral

Küresel Araştırmalar Merkezi “Özel Etkinlik” toplantı dizisinin Mayıs ayındaki ikinci toplantısında Prof. Dr. Berdal Aral, Osmanlı’nın son döneminde telif edilen uluslararası hukuk kitaplarına dair bir sunum yapacak. Toplantı, 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacak.

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Musiki İnkılabının Sosyolojisi: Klasik Türk Müziği Geleneğinde Süreklilik ve Değişim

Onur Güneş Ayas

Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve Sanat Araştırmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Türk Müziği Konuşmaları üst başlıklı yeni toplantı dizisinin ikinci programında Onur Güneş Ayas'ı misafir ediyoruz. Toplantıda Ayas, Osmanlı'dan Cumhuriyete Klasik Türk Musikisinin serüvenini, cumhuriyet döneminde karşılaştığı siyasi baskılara rağmen nasıl hayatta kaldığını, hangi sosyolojik direnç ve uyum mekanizmaları ile devam edip, nasıl dönüştüğünü konu edinecek.

30 Mayıs 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.