BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

42. Hafta

17

Eki

Yazı İşliği

Hasanali YıldırımNermin Tenekeci

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nde Hasanali Yıldırım ve Nermin Tenekeci ile “Yazı İşliği” başlıyor. Yazı kavramının son derece engin anlam katmanlarından kendisine yalnızca kurgu metinleri seçen ve bu uğraşıyı varoluş nedeni sayanların bir araya gelme ortamı niteliğindeki bu seminer, yazma uğraşı sırasında karşılaşılan sorunları paylaşma ve ortaklaşa çözümler arama çabası olarak anlaşılabilir.

17 Ekim 2015 Cumartesi

Hafîd et-Teftâzânî: Mecmû'atü’l-ulûm & Saçaklızâde: Tertîbü’l-ulûm

Abdullah YıldırımYasin Apaydın

Fahrettin Razi Sonrası İlimler Tasnifi Literatürü Toplantı dizisinin yedinci oturumunda Medeniyet Üniversitesinden Ar. Gör. Abdullah Yıldırım Hafîd et-Teftâzânî'nin Mecmû'atü’l-ulûm eserinde ilimler tasnifinin ele alınış biçimine dair bir sunum gerçekleştirecek. Aynı oturum içerisinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Ar. Gör. Yasin Apaydın, Saçaklızâde'nin Tertîbü’l-ulûm başlıklı eserini tartışacak.

17 Ekim 2015 Cumartesi

Din ve Milliyetçilik: Türkiye, Cezayir ve Pakistan'da İslami Kökenler ile Laik Ulus İnşasının Çelişkileri

Şener Aktürk

KAM Ekim ayı “Kitap-Makale Sunumları” toplantı dizisinde Yrd. Doç. Dr. Şener Aktürk, bu yıl içerisinde Social Sciences Quarterly’de yayımlanan “Din ve Milliyetçilik: Türkiye, Cezayir ve Pakistan'da İslami Kökenler ile Laik Ulus İnşasının Çelişkileri” başlıklı makalesi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 17:00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacak.

17 Ekim 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.