BİSAV EVENTS CALENDAR

Week 42

17

Oct

Yazı İşliği

Hasanali YıldırımNermin Tenekeci

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nde Hasanali Yıldırım ve Nermin Tenekeci ile “Yazı İşliği” başlıyor. Yazı kavramının son derece engin anlam katmanlarından kendisine yalnızca kurgu metinleri seçen ve bu uğraşıyı varoluş nedeni sayanların bir araya gelme ortamı niteliğindeki bu seminer, yazma uğraşı sırasında karşılaşılan sorunları paylaşma ve ortaklaşa çözümler arama çabası olarak anlaşılabilir.

Saturday, October 17, 2015

Hafîd et-Teftâzânî: Mecmû'atü’l-ulûm & Saçaklızâde: Tertîbü’l-ulûm

Abdullah YıldırımYasin Apaydın

Fahrettin Razi Sonrası İlimler Tasnifi Literatürü Toplantı dizisinin yedinci oturumunda Medeniyet Üniversitesinden Ar. Gör. Abdullah Yıldırım Hafîd et-Teftâzânî'nin Mecmû'atü’l-ulûm eserinde ilimler tasnifinin ele alınış biçimine dair bir sunum gerçekleştirecek. Aynı oturum içerisinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Ar. Gör. Yasin Apaydın, Saçaklızâde'nin Tertîbü’l-ulûm başlıklı eserini tartışacak.

Saturday, October 17, 2015

Religion and Nationalism: Contradictions of Islamic Origins and Secular Nation-Building in Turkey, Algeria, and Pakistan

Şener Aktürk

Center for Global Studies will host Assist. Prof. Şener Aktürk for a presentation on his article titled "Religion and Nationalism: Contradictions of Islamic Origins and Secular Nation-Building in Turkey, Algeria, and Pakistan". The event will take place on October 17th, at 05:00 PM, in Araştırma II Hall.

Saturday, October 17, 2015

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).