BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

13. Hafta

26

Mar

Bir Mekân Yaratmak: Tiyatro Medresesi

Celal Mordeniz

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nde Türkiye’de Sanatın Kuralları program dizisi devam ediyor. Türkiye’de sanat alanının kurallarını belirginleştirmek, sanatsal üretimi sosyolojikleştirmek ve son yıllarda ne tür yeni gelişmeler yaşandığını anlamaya çalışmak motivasyonuyla başlayan toplantı dizisi Mart ayında Seyyar Sahne’nin kurucularından Celal Mordeniz’i ağırlayacak.

26 Mart 2016 Cumartesi

1894 Depremi ve İstanbul

Sema Küçükalioğlu Özkılıç

Bir Kitap Bir Yazar program serimizin Mart ayı konuğu 1894 Depremi ve İstanbul kitabının müellifi Sema Küçükalioğlu Özkılıç olacak.

26 Mart 2016 Cumartesi

İslam Siyaset Düşüncesinde Adalet Fikri

Hızır Murat Köse

“Küresel Siyaset ve Adalet Konuşmaları” başlığıyla yer alacak toplantı dizisinin ikinci konuşmacısı İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hızır Murat Köse olacaktır. Etkinlik 26 Mart Şubat Cumartesi saat 16:00’da Zeyrek Salonu’nda başlayacaktır.

26 Mart 2016 Cumartesi

Osmanlı Maârifinde Mûsikî

Erhan Özden

Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve Sanat Araştırmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Türk Müziği Konuşmaları üst başlıklı yeni toplantı dizisinin yedinci oturumunda İstanbul Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Erhan Özden'ı misafir ediyoruz. Toplantıda Özden, Mehter, Mevlevihaneler ve Mızıka-i Hümayun'da verilen musiki eğitiminin maarif teşkilatlarında öğretilmeye başlaması ve Osmanlı maarifindeki musiki politikasının dönüşümüne dair bir sunum gerçekleştirecek.

26 Mart 2016 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.