BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

12. Hafta

19

Mar

Aruz Ölçüsü (Teori ve Pratik) Atölyesi

Kadir Turgut

Bu programda klasik edebiyatın bu manzum eserlerinin düzgün okunabilmesi/anlaşılabilmesi için kulağa hitap eden aruz vezni bilgisi/becerisi edinilmesi amaçlanmaktadır. 19 Mart 2016 günü başlayıp 10 Hafta boyunca Cumartesi günleri 16.00-18.00 saatleri arasında devam edecek bu programı bitiren kişilerin okuduğu ya da dinlediği manzum eserin veznini tespit edebilir, bir şiiri düzgün ve ahenkli şekilde okuyabilir olması hedeflenmektedir.

19 Mart 2016 Cumartesi

Enerjide Değişen Dinamikler ve Türkiye'ye Etkileri

Mert Bilgin

Küresel Araştırmalar Merkezi “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı serisinin Mart ayı toplantısında İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Mert Bilgin “Enerjide Değişen Dinamikler ve Türkiye” başlıklı bir sunum yapacak. Toplantı 19 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda yer alacak.

19 Mart 2016 Cumartesi

Bir Kenti Planlamak: Kemal Ahmet Arû’da Kent Düşüncesi

Nuran Zeren Gülersoy

Erken Cumhuriyet Döenmi Şehircilik Tartışmaları serisinin dördüncü programında meselenin akademik düzleminin kent planlamacılığının dikkate değer temsilcilerinden Kemal Ahmet Arû’yu; Türk Hamamları Etüdü, İkinci Dünya Harbi’nden Sonra Garp Avrupasında Mesken Problemi, Yayalar ve Taşıtlar, Şehir Dokusunda Yeni Ulaştırma Düzenleri, Türk Kenti başlıklı eserleri bağlamında Nuran Zeren Gülersoy ile tartışacağız.

19 Mart 2016 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.