- ANA SAYFA
- ETKİNLİKLER
28
Ara
16. Asırda Bir Osmanlı Coğrafyacısı: Sipâhizâde Mehmed ve Eseri Evzahu'l-mesâlik
İlhami Danış
Bu ay Tez-Makale programında ikinci konuğumuz İlhami Danış. Kendisiyle İstanbul Üniversitesi’nde tamamladığı doktora tezi üzerine bir oturum gerçekleştireceğiz.
Edebiyat ve Felsefenin Kavşağında Sinema
Mehmet Ulukütük
Sanat Araştırmaları Merkezi, EdebiyatSinema başlıklı program dizisinin bu oturumunda, edebiyatın sinemayla etkileşimini incelemeye devam ediyor.
30
Ara
Erken Dönem Hanefi Usul Yazıcılığı ve Debusi
Hacer Kontbay
Tezgahtakiler toplantı dizisinin Aralık ayı konuğu yeni tamamladığı doktora tezini sunmak üzere Hacer Kontbay (Dr.) olacak. Kontbay'ın "Debusi'nin Hayati, Eserleri ve Fıkıh Usulundeki Yeri" başlıklı tezini tartışacağız.
Bütün Saadetler Mümkündür
Selman Kılıçaslan
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi yönetmen Selman Kılıçaslan’ı ağırlıyor. Film gösteriminin ardından yönetmen ile filmi Bütün Saadetler Mümkündür hakkında konuşacağız.
Viyana’dan Kudüs’e Siyonizm’in Seyri
Özgür Dikmen
Küresel Araştırmalar Merkezi Filistin sorununu dikkat alarak başlattığı “100. Yılında Filistin Meselesi” toplantı dizisine devam ediyor. İkinci toplantısı gerçekleştirilecek olan serinin Aralık ayı konuğu Özgür Dikmen olacak. Filistin meselesi Amerika Birleşik Devletleri’nin almış olduğu Kudüs kararından sonra dünya siyasetinin gündemine bir kez daha oturdu. Giderek ivme kazanan dünya siyasetinde Filistin sorunu yeni cepheleşmelerin temel konusu haline geldi. Bu itibarla Özgür Dikmen, Filistin meselesindeki son gelişmeleri, Siyonizmin doğuşu ve gelişimi çerçevesinde tarihsel derinliği içinde analiz edeceği bir konuşma gerçekleştirecek. Toplantı, 30 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 17.00’de Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ