KAM PANELLER

PANEL: 2015'te Türkiye Ekonomisi: Ekonomi ve Siyasette İstikrar Arayışları

26 Aralık 2015 Cumartesi Salon: VEFA SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği 2015 yılı Türkiye ekonomisi değerlendirme paneli “2015’te Türkiye Ekonomisi: Ekonomi ve Siyasette İstikrar Arayışları” başlığıyla 26 Aralık Cumartesi saat 17:00’de Vefa salonunda başlayacaktır.

Burak Saltoğlu, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamlayan Saltoğlu, yüksek lisans derecesini Guelph Üniversitesi’nden (Kanada) almıştır. Doktora derecesini Essex Üniversitesi’nden (İngiltere) alan Saltoğlu’nun araştırma alanları arasında finansal ekonometri, nicel finans, finansal risk gibi alanlar bulunmaktadır. Boğaziçi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dersler veren Saltoğlu aynı zamanda Akbank, Ak Portföy, BDDK, BNP-TEB,Garanti Bankası, HSBC, Reuters, Vakıfbank ve YKB gibi kurumlara danışmanlık yapmaktadır. Japan and the World Economy, Journal of Forecasting, International Journal of Business and Economics ve Applied Financial Economics gibi uluslararası dergilerde çeşitli çalışmaları yayımlanmıştır.

Cevdet Akçay, Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi’de başekonomist olarak çalışmakta olup Ekonomik Araştırmalar Bölümünün başında bulunmaktadır. Ekonomi lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden, yüksek lisans ve doktora derecelerini New York City University Graduate School and University Center’dan almıştır. Yardımcı doçent ve doçent olarak 1992-2001 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nde, 2001-2009 yıllarında da Koç Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak akademik hayata devam etmiştir.  1998’de Koç Yatırım’da ekonomist olarak çalışmaya başlayan Akçay, 2000 yılından itibaren Koç Bank ve Koç Yatırım’ın başekonomisti olmuştur. Koçbank-Yapı Kredi birleşmesinin ardından ise aynı göreve Yapı Kredi Bankası altında devam etmektedir. Araştırma ve yayın alanları döviz kuru belirlenme ve borç dinamikleri, dezenflasyon olup bu konularda Türkiye özeline yönelik çalışmaları ağırlıklıdır. 

Lokman Gündüz, 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. 1991’de Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’ndan mezun oldu. 1993’te Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nden bankacılık yüksek lisans derecesini, 1999’da da doktora derecesini aldı. Bu süreçte yurtdışında kimiüniversitelerde misafir öğrenci ve araştırmacı olarak bulundu. 1999’a kadar Marmara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı; bir süre Beykent Üniversitesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. 2005’ten bu yana T.C. Merkez Bankası Banka Meclisi üyesi olarak görev yapmaktadır.

Mustafa Mente, Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu Genel Sekteri olarak çalışmaktadır. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Mente, iş hayatına Bayındır Holding'de başladı. 2000-2005 yılları arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TÜSİAD) çalıştı. Ardından, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nde (TGSD) Genel Sekreter olarak görev yapan Mente, iki yıl süreyle de Hey Tekstil AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Mente, 2012-2013 tarihleri arasında  ABD merkezli J.E. Austin Associates şirketinde yatırım danışmanlığı yapmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.