KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Din ve Milliyetçilik: Türkiye, Cezayir ve Pakistan'da İslami Kökenler ile Laik Ulus İnşasının Çelişkileri

Şener Aktürk

17 Ekim 2015 Cumartesi 17:00 Salon: ARAŞTIRMA II SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi, Ekim ayı “Kitap-Makale Sunumları” toplantı dizisi çerçevesinde Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şener Aktürk’ü misafir ediyor. Aktürk, bu yıl içerisinde Social Sciences Quarterly’de yayımlanan “Religion and Nationalism: Contradictions of Islamic Origins and Secular Nation-Building in Turkey, Algeria, and Pakistan” (“Din ve Milliyetçilik: Türkiye, Cezayir ve Pakistan'da İslami Kökenler ile Laik Ulus İnşasının Çelişkileri”) başlıklı makalesi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 17:00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacak.

Aktürk’ün “Religion and Nationalism: Contradictions of Islamic Origins and Secular Nation-Building in Turkey, Algeria, and Pakistan” başlıklı makalesine kam@bisav.org.tradresine e-posta göndererek ulaşabilirsiniz.

Şener Aktürk, lisans ve yüksek lisansını Chicago Üniversitesi'nde (1999-2003), doktorasını Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de (2003-2009), doktora sonrası araştırma ve ziyaretçi öğretim üyeliğini Harvard Üniversitesi'nde (2009-2010) yaptı. Lisans eğitiminin bir parçası olarak Viyana'da, doktora çalışmalarının bir parçası olarak da Moskova'da ve Berlin'de ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. Halen Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesidir. Karşılaştırmalı siyaset; etnik politikalar ve milliyetçilik; Rusya, Doğu Avrupa, Avrasya siyaseti ve niteliksel araştırma yöntemleri konularında lisans ve yüksek lisans dersleri vermektedir. Aktürk’ün, Regimes of Ethnicity and Nationhood in Germany, Russia, and Turkey. (Cambridge University Press, 2012) ve Türkiye'nin Kimliklier: Din, Dil, Etnisite, Milliyet, Devlet ve Medeniyet (Etkileşim Yayınları, 2013) başlıklı iki kitap çalışması mevcuttur. Yazarın İngilizce kitabı Almanya, Rusya ve Türkiye’de Etnisite Rejimleri ve Milliyet (Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2015) başlığıyla Türkçe’ye çevrilmiştir.

 

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Araştırma II Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM  

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.