KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Kanaatkâr Yetinmezlik: Girişimcilerin Yokluktan Gelerek Servete Erişme Sürecinin Paradoksal Mekanizması

Alperen Manisalıgil

7 Ocak 2023 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi, 2023 yılının ilk toplantısını Kitap-Makale olarak düzenliyor. İlk programımızın konuğu Marmara Üniversitesi İşletme fakültesinden Dr. Alperen Manisalıgil olacak. Alperen Manisalıgil ile girişimcilerin yokluktan servete ulaşım süreçlerine ışık tuttuğu araştırması bağlamında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantı, 7 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 15.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Alperen Manisalıgil, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü Örgütsel Davranış ana bilim dalında doktor öğretim üyesidir. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla İstanbul Üniversitesi (İngilizce İşletme), Sabancı Üniversitesi (MBA) ve Case Western Reserve Üniversitesinden (Örgütsel Davranış) almıştır. Çalışma alanları arasında örgütsel değişim, sosyal paradokslar, olumlu örgütsel davranış, anlatılar, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve yönetim eğitimi bulunmaktadır. Uluslararası yayınları Journal of Business Research, Journal of Management Education, Journal of Management Development, European Journal of Training and Development ve International Journal of Management Education adlı hakemli dergilerde çıkan Manisalıgil'in, ulusal yayınları arasında ortak yazarlığını yaptığı Merhamet Devrimi kitabı (7. baskı) ile çeşitli hakemli dergi yayınları ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Case Western Reserve University'de araştırma görevlisi olarak çalışırken, aynı zamanda Weatherhead School of Management bünyesindeki 'Fowler Center for Sustainable Value' araştırma merkezinde dünyaya hayırlı işletme uygulamalarını değerlendiren editör kurulunda iki yıl görev yapmıştır. Bir dönem yayın yönetmenliği, çeviri editörlüğü ve kitap çevirisi de yaparak olumlu örgütsel davranış ve sürdürülebilirlik alanlarında çeşitli eserlerin Türkçe'ye kazandırılmasına katkıda bulunmuştur.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.