KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Kırım Kimliği ve Rusya Siyaseti

Hakan Kırımlı

14 Haziran 2014 Cumartesi 18:00 Salon: ZEYREK SALONU

KAM “Avrasya Konuşmaları” serisinin sekizincisinde Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Hakan Kırımlı’yı misafir edeceğiz. Kırımlı, son dönem Rus siyaseti ve Ukrayna’da yaşanan gelişmeler ışığında Kırım meselesini ele alacak. Toplantı, 14 Haziran Cumartesi günü saat 18:00’de Zeyrek salonunda başlayacak.

Hakan Kırımlı, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Rusya Çalışmaları Merkezi’nin koordinatörlüğünü yürütmektedir. Lisansını 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden alan Kırımlı, tarih alanında yüksek lisans derecesini 1984 yılında aynı üniversiteden tarih alanında almıştır. Doktora derecesini University of Wisconsin-Madison’dan aldıktan sonra 1991 yılında Bilkent Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır. Rusya siyasi tarihi ve Rus siyaseti alanında dersler veren Kırımlı, Rus İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği coğrafyasındaki Türk-Müslüman halkların tarihine yönelik çalışmalarının yanında günümüz Türkiye-Rusya ve Türkiye-Ukrayna ilişkilerine dair çalışmalar da yapmaktadır. Kırımlı’nın Rus siyaseti ve coğrafyası, Kırım ve Tatar tarihi üzerine makale ve kitap çalışmaları mevcuttur. Kırım Tatarlarında Milli Kimlik ve Milli Hareketler (1905-1916) ismiyle Türkçe’ye çevrilen National Movements and National Identity Among the Crimean Tatars (1905-1916) (E.J. Brill, 1996) kitap çalışmaları arasında yer almaktadır.

 

*Toplantı, herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.